NOR CURIER 930X122

violență în familie

Argeș: Mort de beat și plin de nervi și-a luat la bătaie soția

Argeș: Mort de beat și plin de nervi și-a luat la bătaie soția

Citiți și: Argeș. Viață chinuită! Femeie terorizată de propriul soț

Un bărbat de 37 de ani, din Mihăești, a fost reţinut de poliţiştii argeșeni după ce, beat fiind, şi-a bătut și amenințat soţia.

”În după-amiaza zilei de 16 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au fost sesizaţi cu privire la o stare conflictuală în familie, pe raza comunei Mihăești.

Citiți și: Argeș: Un bărbat a fost prins de polițiști chiar în timp ce își bătea soția

Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că un bărbat de 37 de ani, din Mihăești, pe fondul consumului de alcool, și-ar fi agresat fizic soția și ar fi amenințat-o cu acte de violență, în timp ce se aflau în locuința comună.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violență în familie şi ameninţare.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.”, transmite IPJ Argeș.

În domeniul violenței domestice, cea mai recentă modificare importantă a fost adoptată în noiembrie 2020, prin eliminarea din cuprinsul art. 199 din Codul Penal, ce privește infracțiunea de ,,Violenţa în familie”, a posibilității ca împăcarea părților să înlăture răspunderea penală a făptuitorului.

Totodată, legislația a suferit o modificare radicală, prin modul în care se pune în practică ordinul de protecție provizoriu, adică prin îndepărtarea agresorului din locuința comună, indiferent de calitatea acestuia de proprietar al locuinței.

Mai multe informaţii despre Ordinul de protecţie provizoriu puteţi accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la adresa: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/ordinul-de-protectie-provizoriu-emis-de-politisti

Foto descriptiv: ziarulprahova.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3