EcoMoto 930×122

judecata

Argeș. A crescut-o degeaba! O mamă și-a dat fiica în judecată, dar și pe soțul acesteia

O pensionară în vârstă de 79 de ani din Argeș și-a dat în judecată fiica și ginerele pentru că nu au avut grijă de ea.

Citiți și: Renunțarea la judecată în procesele civile

Concret, femeia a anulat contractul prin care le-a vândut celor doi o casă, cu clauză de întreținere, notează cotidianul Adevărul.

Casa a vândut-o în anul 2008 cu prețul de 8.500 de lei. Era vorba despre o locuință cu patru camere mai multe anexe și un teren de 1.000 de metri pătrați.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Înțelegerea pe care au avut-o cei trei era ca tinerii să o îngrijească pe femeie și să o întrețină „cu toate cele necesare traiului zilnic şi sănătăţii sale, pe toată durata vieţii, iar la deces să o înmormânteze şi să îi facă toate obiceiurile locale”.

Potrivit sursei citate, în procesul de la Judecătoria Pitești prin care a cerut anularea contractului de vânzare a locuinței, femeia a arătat că, după încheierea contractului, în decursul unui an, fiica și ginerele au vizitat-o doar o dată, ducându-i câteva fructe.

Totodată, femeia a mai reclamat că după acea vizită, fiica și ginerele au plecat de la domiciliul acesteia cu diverse alimente, produse alimentare (conserve, carne de pui crescut în curte, legume, fructe, etc.)”.

Gestul care i-a pus însă capac femeii a fost în momentul în care cei doi tineri au întrebat-o de ce cheltuie pensia și nu le dă și lor o parte din ea.

Femeia a arătat că solicită anularea contractului încheiat cu fiica și ginerele pentru că, „având vârsta înaintată, nu se mai poate baza pe cei doi pârâţi pentru a o îngriji atunci când o să fie în imposibilitate”, iar „aceştia i-au demonstrat că nu doresc să aibă o legătură cu mama lor”.

Ce spun aceștia

Fiica și ginerele s-au apărat în instanță spunând că femeia a refuzat intenționat prestaţia întreţinerii, pentru a rezilia contractul și a trece întreaga avere celuilalt copil.

Cine are dreptate

Potrivit sursei citate, Judecătoria Pitești a admis cererea de chemare în judecată, dispunând anularea contractului de vânzare-cumpărare, cu obligația restituirii către ginere și fiică a sumei de 8.500 de lei.

Decizia a fost atacată cu apel de către ginere și fiică la Tribunalul Argeș, dar și aici judecătorii i-au dat dreptate bătrânei, menținând hotărârea de anulare a contractului.

Sursă foto descriptiv: minikar.ru

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Viorel Gancea ARN spune:

    Asa da doamna. Am respect fata de dansa. Copii neascultatori de parinti, obraznici, fara dragoste fireasca pentru parinti, EXACT CUM SCRIE IN BIBLIE.
    Cum pretuiesti un parinte? Avand grija la batranete. Macar lucrul acesta, pentru mosia care le ramane…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90