New Profesional Consult 930 x 122

barieră

Argeș: Inconștiență și tupeu! Au ignorat bariera și au trecut calea ferată, deși venea trenul

Doi șoferi au fost surprinși de polițiști în timp ce ignorau bariera de la nivel cu calea ferată. S-a întâmplat duminică, 2 aprilie, la o trecere la nivel cu calea ferată din Bradu.

Citiți și: Schimbare în oraș: Bani dați indiferent de oră și de zi

Șoferii au fost surprinși de polițiști în timp ce traversau calea ferată deși barierele erau în coborâre, semn că urma să se apropie un tren.

Un astfel de gest inconștient i-ar putea costa și viața pe conducătorii auto care nu respectă regulile de circulație la nivel cu calea ferată.

Citiți și: Gesturi inconștiente ale șoferilor la inaugurarea barierei de pe Lânăriei

Ambii șoferi în cauză au rămas fără permis timp de patru luni și au primit o amendă de 1.305 lei fiecare.

IPJ Argeș transmite:

„În ziua de 02 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au desfășurat activități de prevenire a evenimentelor rutiere cu specificul transportului feroviar, la trecerile la nivel cu calea ferată cu bariere, pe raza comunei Bradu.

Cu ocazia activității, în jurul orei 12:30, polițiștii au constatat că doi barbate de 46 de ani, din Mioveni, respectiv de 55 de ani, din Pitești, care conduceau fiecare câte un autoturism, pe str. Principală din comuna Bradu, iar la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada menționată, nu au respectat semnificația semnalizării acustice și luminoase, traversând pasajul de cale ferată în timp ce barierele erau în coborâre.

Ca urmare a abaterilor constatate, ambii bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei fiecare, precum și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.”

Recomandări:

Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș recomandă ca la orice traversare a căii ferate să fie respectate regulile specifice.

Traversarea pietonală să fie făcută prin locurile autorizate, persoanele să se asigure temeinic înainte de a traversa, și să nu se expună la riscuri inutile.

De asemenea, la traversarea cu autovehicule, să fie respectată semnificația marcajelor și indicatoarelor rutiere, cu oprirea în dreptul marcajului și asigurarea temeinică (la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere), respectiv să fie respectată semnificația marcajelor, indicatoarelor, a semnalizării acustice și luminoase și a barierelor sau semibarierelor (la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere sau semibariere), fără a încerca să traversați când barierele se află în curs de coborâre.

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Valentin Stan spune:

    eu as fi pus semafor fara bariere.
    opreste cine vrea, scapa cine poate, selectie naturala!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90