Donaris 930 x 122

coronavirus

Argeș: La cât a ajuns rata de incidență a cazurilor COVID-19. La ce să ne așteptăm

În Argeș, a scăzut semnificativ rata de incidență a cazurilor COVID-19 la mia de locuitori. Vorbim de cel mai mic nivel de la urmărirea acestui indicator.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

“Am prelungit restricțiile din scenariul galben pentru a pregăti deschiderea școlilor. Am mers pe ideea menținerii unui nivel mai ridicat al restricțiilor, generalizate la nivelul întregului județ, încă din decembrie. Suntem acum în top 10 al județelor cu cea mai mică incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus și suntem în scădere. În prezent avem cea mai mică incidență, de când se calculează la nivelul județului (0.78)”- a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Declarația a fost făcută marți,  în cadrul unei conferințe de presă în care Emanuel Soare a anunțat că Instituția Prefectului lucrează la câteva măsuri care vor contribui la redeschiderea în siguranță a școlilor din Argeș (amănunte, AICI), din 8 februarie. Astfel, se au în vedere câteva măsuri eficiente, prin care să se reducă aglomerația din jurul și din incinta unităților de învățământ:
-fluidizarea traficului în Pitești, în colaborare cu IPJ Argeș;
-dublarea numărului de mijloace de transport în comun, în colaborare cu operatorii de transport;
-începerea defalcată a orelor de curs și a programului școlilor, în colaborare cu IȘJ Argeș.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Datele despre incidența pe localități, prezentate sub forma unei hărți interactive, sau prin grafice, precum și multe alte informații utile, despre situația epidemiologică și despre măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, sunt disponibile accesând site-ul: https://www.covidarges.ro/

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90