930×122 CAPRA 5

constantin stroe

    ARGEŞUL, ÎN DOLIU. A MURIT CONSTANTIN STROE

    Argeşul, în doliu. A murit Constantin Stroe. Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi fost director general al Uzinei Automobile Dacia din Mioveni, s-a stins astăzi din viaţă la vârsta de 74 de ani.

    Citiți și: Moștenirea lui Stroe: 300 de mii de angajați și 30 mld. € cifră de afaceri

    La sfârșitul lunii trecute, pe 27 noiembrie, Stroe a fost internat şi, ulterior, operat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București după ce a suferit un grav accident vascular cerebral. Medicii i-au dat atunci puține şanse de supravieţuire.

    Constantin Stroe s-a născut pe 24 martie 1942 în comuna Hulubeşti din judeţul Dâmbovița. Absolvent al Politehnicii București, și-a început cariera profesională în anul 1968, atunci când s-a angajat la Uzina de Automobile Pitești. A avansat pas cu pas, ajungând într-un final să ocupe funcția de director general al Uzinei.

    Citiți și: OMAGIU ÎN MEMORIA LUI CONSTANTIN STROE

    De numele lui se leagă privatizarea de succes a Uzinei Dacia din Mioveni, uzină care de la preluarea sa de către Renault a devenit motorul exporturilor românești. În anul 2004 a fost decorat de statul francez cu distincția Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare. Opt ani mai târziu, în 2012, a fost decorat și de statul român, cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler. În anul 2014 a primit titlul de „Cetățean de onoare” al județului Argeș. Cunoscut și pentru implicarea lui din trecut în performanțele celui mai important club de fotbal din județ, Stroe acceptase recent să preia funcția de președinte de onoare al viitorului nou FC Argeș. Echipa ePitești transmite condoleanțe familiei. (Sursă foto 1: promotor.ro)

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Un comentariu

    • Gigi VEZA spune:

      Dumnezeu sa-l ierte! Om de o inestimabila valoare, consecvent sustinator al continuitatii productiei de autoturisme, luptator cu vicisitudinile vremii si oponentilor acestei idei, refuzand orice inregimentare politica cu multa demnitate, recunoscut international, apoi le nivel de judet si national, toata recunostinta pt eforturile facute si care i-au apropiat sfarsitul! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace acolo sus, caci pe pamant nu prea si-a gasit pacea mult meritata dupa eforturile facute!

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90