930 x122 grota rece

mesaje capcană

Atenție! Mesaje de la „Poșta Română” care te lasă fără bani în cont

O nouă escrocherie care folosește imaginea Poștei Române circulă pe internet. Astfel, mai mulți români au primit în ultimul timp mesaje capcană prin care sunt anunțați de expedierea unui colet.

Citiți și: Pensiile, schimbare semnificativă în luna mai! Anunțul făcut azi de oficialități

Prin această metodă, li se cer destinatarilor date personale. Dacă vor accesa link-ul din mesaj, utilizatorii riscă să pună datele şi parolele din telefon sau calculator la dispoziția unor persoane necunoscute.

În general, acest tip de mesaje care pretind a veni de la Poșta Română sunt trimise de către hackeri cu scopul final de a colecta datele bancare ale clienților, pentru a sustrage bani din conturile acestora.

Citiți și: Pensiile românilor sunt în pericol! Acțiune fără precedent

Românii care primesc astfel de mesaje sunt sfătuiți să:

– Verifice cu atenție înainte de a deschide un mesaj sau un fișier atașat care pare a conține informații financiare sau legate de starea de livrare a unei comenzi;

– Nu răspundă unor astfel de e-mail-uri sau SMS-uri

– Fie atenți la e-mail-urile care conțin formule de adresare impersonale sau greșeli gramaticale ori de scriere;

– Verifice existența unui antivirus pe device-ul folosit.

Foto 2: alba24.ro

Sursă foto principal: playtech.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90