930×122 CAPRA 5

cazuri noi

AU RÂS, DAR NU E DE GLUMIT. CRESC DIN NOU CAZURILE COVID ÎN ŢARĂ

Am remarcat tenta ironică în comentariile unor piteşteni când am scris despre pericolul de contaminare în furnicarul din magazine sau în spaţii unde aproape nimeni nu poartă mască – pe scara unui bloc de pildă. Locatarii au lipit un afiş unde au scris să nu intrăm fără mască, iar lumea a râs.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

„Asta e o prostie! Purtaţi măşti la duş sau când dormiţi…”, este unul dintre mesajele primite de la cititori.

Iată însă că ultimele cifre ale Grupului de Comunicare Strategică ne taie un pic pofta de râs. Astăzi, la nivel naţional, au fost confirmate peste 200 de noi cazuri Covid-19, mai precis 238.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

„Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenţia asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară şi de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măştii în spaţii închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor şi păstrarea distanţei faţă de alte persoane”,  atenţionează autorităţile.

La Piteşti, ca o imagine de ansamblu, putem afirma că majoritatea cetăţenilor respectă regulile. Excepţiile sunt puţine, în sensul că mai vedem oameni fără măşti în autobuz, în magazine, în aglomeraţie. Ceea ce nu vedem  şi este foarte important ţine de igiena personală a fiecăruia.

Degeaba purtăm masca, dacă lustruim cu mâinile toate balustradele şi rafturile de la hipermarket, apoi dăm noroc bărbăteşte, convinşi fiind că gata, am învins virusul.

Situaţia astăzi la nivel de judeţ

Personal, nu cred într-o revenire la nivelul din lunile aprilie şi mai, însă nici nu îmi vine să amuz când văd persoane care ignoră măsurile de precauţie. Pericolul nu a trecut.

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90