New Profesional Consult 930 x 122

avocatul poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unei minore de 11 ani, violată cu acordul părinților

Avocatul Poporului, Renate Weber s-a sesizat din oficiu și a efectuat o anchetă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și la Serviciul pentru Protecție și Asistență Socială al comunei Sălătrucu în cazul unei minore, în vârstă de 11 ani, violată, despre care ePitești a relatata în două rânduri.

Citiți și: Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la accidentul de muncă mortal de la Metabet Piteşti

În luna octombrie a anului 2019, un argeșean, în vârstă de 32 de ani, din comuna Sălătrucu, a început să fie anchetat după ce a întreținut relații sexuale cu o minoră de 11 ani, din aceiași comună, acesta având acordul părinților fetei, aflați în stare de ebrietate, care ar fi acceptat o presupusă cerere în căsătorie.

În luna iulie a acestui an, argeșeanul a fost condamnat și încarcerat la Penitenciarul Mioveni. În urma anchetei, minora împreună cu cei 8 frați au fost preluați de la părinți, iar acum se află în plasament la asistenți maternali.

Citiți și: BIROUL TERITORIAL AL AVOCATULUI POPORULUI, TRANSFORMAT ÎN LABORATOR DE TESTE COVID-19

Având în vedere gravitatea cazului, Avocatul Poporului a trimis către Direcția Generală pentru Protecția Copilului și Asistență Socială Argeș o scrisoare de recomandare pentru dispunerea unor măsuri de îndrumare a Serviciul de Protecție și Asistență Socială al comunei Sălătrucu pentru prevenirea apariției unor situații similare în localitate.

De asemenea, va evalua și propune măsuri pentru înființarea și/sau evaluarea activității structurilor comunitare la nivelul județului Argeș precum și a programelor de formare în domeniul asistenței sociale și protecția copilului de care au beneficiat.

Documentul complet, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3