930×122 CUMPANA 5

cinema bucurești

„CORPUS CHRISTI” ȘI „PROFUʼ” – FILMELE ACESTUI WEEKEND LA CINEMATOGRAFUL „BUCUREȘTI”

Sâmbătă, 24 octombrie 2020, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Corpus Christi”, cu Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna și Eliza Rycembel în rolurile principale, în regia lui Jan Komasa.

Citiți și: Film în premieră, inspirat din fapte reale, la Cinematograful „București”

Filmul prezintă povestea lui Daniel, cel care are 20 de ani și tocmai a ieșit dintr-un centru de reeducare pentru minori. Ajuns într-un mic orășel din Polonia, Daniel se îmbracă în haine preoțești și pretinde că este trimisul Bisericii. Apariția unui preot carismatic cu viziuni moderne este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă. Filmul reprezintă o dramă și a avut premiera în România recent, în această lună (09.10.2020).

„Corpus Christi”este un film inspirat din fapte reale, nominalizat la Oscar și câștigător a 10 premii la Polish Film Awards.
Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
Duminică, 25 octombrie 2020, de la ora 18.00, difuzăm la Cinematograful „București” filmul românesc „Profuʼ”. Regia îi aparține lui Alex Brendea, în rolul principal jucând Dorin Ioniță.

Citiți și: Premieră în Pitești!

Filmul spune povestea lui Dorin Ioniță, un profesor de matematică din Bistrița care iese din sistemul de învăţământ convenţional şi îşi deschide o clasă de meditații în propriul apartament, dotată cu scaune, bănci și chiar o tablă. De-a lungul unui an școlar, îi urmărim efortul de a retrezi în elevi dragostea pentru învăţătură, oferindu-le nu doar lecții de matematică, cât și lecții de viață.
Filmul este unul extrem de premiat și anume: cel mai bun documentar din Centrul și Estul Europei la Festivalul de la Jihlava (Cehia) – 2019, respectiv cel mai bun documentar românesc la Astra Film Festival din Sibiu – 2019.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Donaris 570×90