New Profesional Consult 930 x 122

cinema bucurești

„Dama de cupă” și „Cei care plătesc cu viațaʼ” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Dama de cupă”, cu Trine Dyrholm, Gustav Lindh și Magnus Krepper în rolurile principale, în regia lui May el-Toukhy.

Citiți și: „Colectiv”, documentarul cu cele mai multe distincții, în premieră, la Cinematograful „București”

Anne are un cabinet de avocatură de succes și, cu o abordare lipsită de compromisuri, câștigă multe cazuri cu victime copii sau adolescenți. Viața fericită alături de soțul Peter și fiicele lor gemene are parte de o provocare când Gustav, fiul rebel al lui Peter dintr-o căsătorie anterioară, se mută în casa lor. Dacă Peter are dificultăți în a se apropia de fiul înstrăinat, nu la fel stau lucrurile cu Anne, care e obișnuită cu minorii dificili și găsește repede un mijloc de comunicare cu Gustav. Relația lor evoluează și, când Anne îl seduce pe băiat, își pune în pericol cariera și familia. Curând, Anne se va trezi atrasă de o decizie cu consecințe inimaginabile.

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Citiți și: O DRAMĂ SUPRAREALISTĂ, DISEARĂ, LA CINEMATOGRAFUL „BUCUREȘTI”

Duminică, 17 ianuarie 2021, de la ora 18.00, difuzăm la Cinematograful „București” filmul românesc „Cei care plătesc cu viața”. Regia îi aparține lui Șerban Marinescu, în rolurile principale jucând printer alții Ștefan Iordache, Adrian Pintea, Marcel Iureș și Maia Morgenstern. Filmul a fost propus la premiul „Oscar” pentru cel mai bun film străin de către Centrul Național al Cinematografiei, dar propunerea României nu a fost nominalizată. Pelicula este bazată pe scrierile lui Camil Petrescu: „Patul lui Procust”, „Jocul ielelor” și „Cei care plătesc cu viața”.  Filmul prezintă destinul tragic al unui jurnalist intransigent, obsedat de ideea dreptății absolute și care, sub influența unei revelații din biografia tatălui său, sfârșește prin a se sinucide.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protective.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3