EcoMoto 930×122

bechstein

PIAN

ATENȚIE, SE CÂNTĂ LA PIANUL LUI DINU LIPATTI!

În zilele de 19 și 20 mai în Casa Memorială „Dinu Lipatti” se va desfășura cea de a doua ediţie a Festivalului Naţional „Dinu Lipatti”, concurs dedicat descoperirii şi valorizării tinerelor talente în domeniul muzical.

Citiți și: Polițiștii au descins la un festival din Mioveni

La 97 de ani de la naşterea celebrului pianist, compozitor şi pedagog român, festivalul îşi propune să readucă în atenţia publicului atât valenţele muzical interpretative ale marelui artist, cât şi pe cele componistice. Festivalul este structurat pe trei secţiuni: Pian, Vioară şi Canto. Concurenţii, elevi ai liceelor de artă şi studenţi ai universităţilor muzicale din România, vor susţine concerte şi recitaluri. Juriul va fi alcătuit din Andreea Dionisie (pentru secțiunea Pian), Radu Titi, Roxan Moise şi Mădălin Sandu (pentru secțiunea Vioară) și Andra Costea şi Camelia Clavac (pentru Canto).

Situată în satul Fundățeanca din comuna argeșeană Leordeni, Casa Memorială „Dinu Lipatti” se află în patrimoniul Muzeului Județean, fiind casa vacanţelor copilăriei artistului şi locul în care a creat marele pianist român. Casa găzduiește obiecte legate de viața și activitatea lui Dinu Lipatti. Printre cele mai importante exponate sunt un pian Bechstein, ale cărui clape vor prinde din nou viață pe parcursul festivalului, și un bust al artistului, realizat de sculptorul Ion Irimescu.

Citiți și: Pitești. FILSTREET – zi dedicată iubitorilor de poezie

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90