New Profesional Consult 930 x 122

cetăți

STUDENȚI DE LA UPIT ȘI ELEVI DE LA „ZINCA”, LA MUZEUL GOLEȘTI

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii-Goleşti organizează astăzi, de la ora 11, în sala de conferinţe a muzeului, ediţia a III-a a simpozionului „Patrimoniul cultural naţional-trecut şi perspectivă”.

Citiți și: Eveniment istoric la Mioveni!

În contextul evoluţiei cultural-economice, eforturile de păstrare a tradiţiei naţionale trebuie să se concentreze asupra formelor autentice, fără a permite alterarea lor. În acest cadru se înscrie şi activitatea de cercetare şi valorificare a patrimoniului muzeal, concretizată prin dezvăluirea unor repere semnificative pentru societate, fapte, locuri și stiluri de viaţă din epoci diverse. Muzeul acordă o importanţă deosebită cunoaşterii şi aplicării legislaţiei specifice de protejare a patrimoniului cultural naţional mobil și a monumentelor istorice, acestea fiind garanţii ale contribuţiei românești la cultura universală.

Din sumarul lucrărilor care vor fi prezentate menţionăm: cetățile dacice – trecutul la timpul prezent; Castelul Huniazilor – continuitate prin valorificare și incursiune în trecut – Cetatea Albă Carolina. La eveniment vor participa specialişti de la Muzeul Golești, Complexul Muzeal Măldăreşti-judeţul Vâlcea, studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii Piteşti şi elevi de la Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu”.

Citiți și: MUZEUL GOLEȘTI CONTRIBUIE LA ÎNZESTRAREA NOULUI MUZEU BRĂTIANU

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90