930X122 MAIA

cetăți

STUDENȚI DE LA UPIT ȘI ELEVI DE LA „ZINCA”, LA MUZEUL GOLEȘTI

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii-Goleşti organizează astăzi, de la ora 11, în sala de conferinţe a muzeului, ediţia a III-a a simpozionului „Patrimoniul cultural naţional-trecut şi perspectivă”.

Citiți și: MUZEUL GOLEȘTI CONTRIBUIE LA ÎNZESTRAREA NOULUI MUZEU BRĂTIANU

În contextul evoluţiei cultural-economice, eforturile de păstrare a tradiţiei naţionale trebuie să se concentreze asupra formelor autentice, fără a permite alterarea lor. În acest cadru se înscrie şi activitatea de cercetare şi valorificare a patrimoniului muzeal, concretizată prin dezvăluirea unor repere semnificative pentru societate, fapte, locuri și stiluri de viaţă din epoci diverse. Muzeul acordă o importanţă deosebită cunoaşterii şi aplicării legislaţiei specifice de protejare a patrimoniului cultural naţional mobil și a monumentelor istorice, acestea fiind garanţii ale contribuţiei românești la cultura universală.

Din sumarul lucrărilor care vor fi prezentate menţionăm: cetățile dacice – trecutul la timpul prezent; Castelul Huniazilor – continuitate prin valorificare și incursiune în trecut – Cetatea Albă Carolina. La eveniment vor participa specialişti de la Muzeul Golești, Complexul Muzeal Măldăreşti-judeţul Vâlcea, studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii Piteşti şi elevi de la Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu”.

Citiți și: SĂRBĂTOARE LA MUZEUL GOLEȘTI. TRANSPORT GRATUIT

SMART KIDS 555×222

Comentarii

RAW FOTO 570 X 90