pizzeria sapori  930 122

eugen negruță

CONCERT DE FINAL DE STAGIUNE LA FILARMONICĂ

Concert de final de stagiune la Filarmonică. Filarmonica Piteşti vă invită joi, 28 iunie 2018, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, la concertul simfonic de închidere a stagiunii a XI-a.

Citiți și: Instituție renumită din Pitești face angajări: Salarii de până la 7000 lei

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Marius Hristescu, vor urca pe scenă baritonul Lars Fosser (Danemarca) şi acordeonistul Eugen Negruţă (Republica Moldova, Chişinău).

În program: Manuel de Falla – selecţiuni din “Amorul vrăjitor”, R. Galiano – “Opale concerto pentru acordeon şi corzi”, G. Rossini – uvertura şi aria lui “Figaro” din “Bărbierul din Sevilla”, G. Verdi – arie din “Bal mascat”, J. Massenet – uvertura şi aria lui “Irod” din “Herodiade”, M. de Falla – dans din “Tricornul”, G. Donizetti – aria din “Lucia di Lammermoor” şi Giorda – arie din “Andrea Chenier”.

Citiți și: Pitești. Momente deosebite, de neuitat, în Ștrand! Ce s-a întâmplat azi, e ISTORIA de mâine!

Marius Hristescu a absolvit Liceul de Artă din Craiova şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, acolo unde a studiat, în paralel, compoziţie, dirijat cor academic şi dirijat orchestral. În anul 2000 şi-a desăvârşit studiile muzicale, finalizând masterul.

Dirijor, compozitor şi orchestrator, Marius Hristescu a colaborat şi colaborează cu Tudor Gheorghe, alături de care a câştigat, pe lângă recunoaşterea publicului, premii naţionale. A mai colaborat cu Nicu Covaci, Loredana Groza, Marius Bodochi, Ştefan Bănică Jr. și Costel Busuioc.

A scris şi două lucrări corale, „Două colinde româneşti” şi „Ave Maria”. Din 2004 scrie muzică pentru spectacole de teatru, pentru teatrele din Craiova şi Sibiu.

Absolvent al Liceului Republican de Muzică „Serghei Rahmaninov” şi al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, ambele din Chişinău, Eugen Negruţă a susţinut o activitate artistică deosebită în formaţia „Milenium”, în Orchestra Circului din Chişinău şi în formaţia „M-Studio”, ca instrumentist şi vocalist.

În 2003 a fondat Ansamblul de Acordeonişti „Concertino”, actualmente Concertino Accordion Band, care activează la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău. Este şi acum conducătorul artistic al bandului.

De-a lungul anilor, împreună cu Concertino Accordion Band a susţinut numeroase concerte în Danemarca, Franţa, Italia, Austria, Polonia, Luxemburg, Belgia, Azerbaijan, Croația, Lituania, Germania, Elveția, Rusia, România, Coreea de Nord, China și Canada. Concertino Accordion Band are în palmares numeroase trofee, fiind desemnat „Cel mai bun colectiv muzical din Europa”.

Eugen Negruţă a colaborat cu acordeonişti reputaţi din lume: Vladimir  Zubitsky (Ucraina-Italia), Duo Paris-Moscou – Domi Emorine și Roman  Jbanov, Frank  Marocco (SUA) și Richard Galliano (Franța).

În 2009, a primit titlul de Artist Emerit al Republicii Moldova. Pe lângă vasta sa activitate din Concertino Accordion Band, Eugen Negruță susține numeroase concerte solistice cu Orchestra Națională de Cameră, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale din Republica Moldova şi Orchestra Amadeus.

Lars Fosser moşteneşte talentul artistic al familiei sale, tatăl fiind regizor şi mama cântăreaţă. După finalizarea studiilor în Danemarca, a continuat să studieze în Italia şi Norvegia. A cântat şi încântat pe scenele din Copenhaga, Ruse, Clermont-Ferrand sau Craiova, sub bagheta unor dirijori de renume, precum Jukka-Pekka Saraste, Rolf Reuter, Giordano Bellincampi, Thomas Dausgaard, Götz Friedrich, George Tabori, Kasper Holten, Francisco Negrin și Katharina Thalbach.

Baritonul este apreciat de public, dar şi de presa de specialitate. Abordează roluri din operele lui Verdi, Puccini și Wagner. A interpretat în numeroase teatre din Germania, Austria, Danemarca, Franța, Spania și Norvegia şi la Carnegie Hall din New York, Radio Symphony Hall din Danemarca, Symphony Hall Tivoli din Copenhaga sau Mercedes Halle din Berlin.

Multe dintre concertele sale au fost difuzate în direct la radioul naţional danez. Este laureat al mai multor concursuri internaţionale, primind importante premii.

Dacă dirijorul a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, soliştii vor fi în premieră aici.

Eurial 555 x222
570×90 MAIA