930 x122 grota rece

filarmonica pitesti

PREMIERĂ LA FILARMONICA PITEŞTI. ARTIŞTI CU TRADIŢII MUZICALE

Premieră la Filarmonica Piteşti. Artişti cu tradiţii muzicale. Filarmonica Piteşti organizează joi, 1 noiembrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic al lunii.

Citiți și: Instituție renumită din Pitești face angajări: Salarii de până la 7000 lei

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti vor evolua, în premieră, dirijorul Răsvan Cernat și pianistul Mădălin Voicu Jr. În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura la opera Răpirea din Serai, K.V.384, și Concertul pentru pian şi orchestră nr. 20 în re minor, KV 466, și Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 5 în do minor, op. 67, Simfonia destinului.

Provenit dintr-o familie muzicală (nepot al sopranei Margareta Metaxa, membră fondatoare a Operei Române), Răsvan Cernat începe studiul pianului și al teoriei muzicale de la patru ani. Absolvă clasa de dirijat a Conservatorului Ciprian Porumbescu din București și facultatea de compoziție a aceluiași conservator. A urmat cursuri de perfecționare dirijat orchestră, mentori fiindu-i, în țară, Constantin Bugeanu și Iosif Conta și, în străinătate, la Veneția, Franco Ferrara și, la Bolognia și Paris, Sergiu Celibidache.

Citiți și: Pitești. Momente deosebite, de neuitat, în Ștrand! Ce s-a întâmplat azi, e ISTORIA de mâine!

A debutat, în 1975, ca dirijor, la pupitrul orchestrei Filarmonicii din Oradea, ulterior fiind invitat să dirijeze toate orchestrele din marile orașe ale țării. În străinătate, a condus orchestre simfonice din Spania, Olanda, Bulgaria, Germania, Rusia, Franța, Elveția, Italia, Japonia. Repertoriul său cuprinde lucrări simfonice, de operă, muzică de cameră și muzică de film, regăsindu-se pe coloana sonoră a șapte filme de lung metraj, două dintre ele fiind premiate.

A realizat numeroase imprimări pentru radio, televiziune, discuri, casete audio și CD-ui. În 1980 este primul laureat al Premiului de Dirijat Ionel Perlea, devenind membru al Societății Europene pentru Cultură de la Veneția. Ca pedagog, a predat la academiile de muzică din București și Iași, fiind profesor asociat la catedrele de dirijat, orchestră și operă.

Mădălin Voicu Jr. s-a născut într-o familie de muzicieni cu tradiție, bunicul său fiind nimeni altul decât marele  violonist Ion Voicu și tatăl său – cunoscutul și îndrăgitul dirijor Mădălin Voicu. A început studiul pianului la patru ani cu profesoara Ludmila Popișteanu, urmașa Floricăi Muzicescu. La șase ani susține primul recital, iar la 11 ani câștigă Premiul I la la concursul Citta di Catanzaro și, la 16 ani, concursul Schubert, chiar în țara marelui compozitor.

Pe scena Sălii Radio debutează la 15 ani alături de orchestra de Cameră București – Ion Voicu. A urmat o carieră națională și internațională ca solist și membru al formațiilor de cameră. A urmat cursuri de măiestrie la Universitatea Mozarteum din Salzburg, dar și la Nisa.

A susținut concerte simfonice la București, Iași, Brașov, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Satu Mare, Constanța, sub bagheta dirijorilor Ilarion Ionescu-Galați, Ion Baciu, Ovidiu Bălan, Petre Zbârcea, Radu Postăvaru și… Mădălin Voicu. A interprtat concerte în străinătate în Italia, Franța, Turcia, Austria. A predat și predă la Mica Academie în Arte și la Colegiul Național de Muzică George Enescu din București.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
New Profesional Consult 570×90