Donaris 930 x 122

permise auto

CANDIDAŢII LA PERMIS AUTO PICĂ PE CAPETE

În cadrul unei conferinţe organizate azi la Prefectura Argeş, Șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Argeș, comisarul-șef Marian Ivan, a oferit cele mai recente statistici despre cum au decurs examenele la permis.

Citiți și: Argeș: Punct nou de Înmatriculări și Permise Auto, funcțional de astăzi

Comisarul-şef Ivan a declarat că, de când s-au reluat examinările la proba practică pentru obținerea permisului auto, au fost examinați 2104 candidați.

Cifra ne plasează pe locul 3 pe țară, în plus fiind examinați la proba teoretică 90 de candidați. SPCRPCIV Argeș a eliberat 2467 de permise de conducere, 3064 de certificate de înmatriculare și 1682 de autorizații provizorii de circulație.

Citiți și: Piteşti: Oameni revoltaţi la examenul de permis auto. Se aşteaptă cu lunile să dai proba

În schimb, în ceea ce priveşte promovarea examenului de către candidaţi, cifrele arată că aceştia pică pe capete. De pildă, săptămâna trecută, la Câmpulung, procentul de promovabilitate a fost de 46%, iar la Pitești- 39%. De la reluarea examinărilor la proba practică, pe 2 iunie, în Argeș au promovat sub 40% dintre candidați.

“Nu mai este aglomerație la ghișee, se respectă distanțarea fizică. Mulțumesc domnului prefect pentru sprijinul oferit, prin Inspectoratul Județean de Jandarmi. La rândul lor, Poliția Locală Pitești și Poliția Națională ne-au sprijinit foarte mult pentru organizarea activității din zona stadionului “Nicolae Dobrin”, în condițiile actuale, când candidații trebuie să respecte măsurile de protecție impuse de starea de alertă”, a precizat comisarul-șef Marian Ivan.

Prefectul Soare, a vorbit la rândul său despre creșterea procentului de promovabilitate la examenul pentru obținerea permisului de conducere şi ce mai e de făcut.

“Trebuie să facem două lucruri fundamentale: să creștem calitatea pregătirii, prin școlile de șoferi și să creștem profesionalismul examinării. Am vorbit la Autoritatea Rutieră Română și vor începe o verificare serioasă a modului cum se face pregătirea la școlile de șoferi. Ne interesează să îmbunătățim calitatea pregătirii, pentru creșterea gradului de promovare la examenul pentru obținerea permisului de conducere. Am sprijinul conducerii ARR Argeș. În același timp, suntem foarte atenți la plângerile privind examinarea. SPCRPCIV are o comunicare directă cu școlile de șoferi, vom vobi și cu corpul de examinatori, să vedem dacă sesizările pe care le primim sunt reale. Am reușit să reorganizăm zona de la stadion, am avut sprijinul Primăriei Pitești, care a instalat câteva toalete ecologice. Condițiile sunt însă departe de a fi ideale, ar mai fi nevoie de bănci și copertine pentru candidați. Este destul de greu de lucrat cu autoritățile locale, dar nu vom lăsa lucrurile așa”, a spus prefectul Emanuel Soare.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3