EcoMoto 930×122

examen permis

Piteşti: Candidaţii la permis auto „fug” în alte oraşe pentru a susţine un examen corect

Piteşti: Candidaţii la permis auto „fug” în alte oraşe pentru a susţine un examen corect.

Citiți și: Argeș: Punct nou de Înmatriculări și Permise Auto, funcțional de astăzi

„E ceva putred în Danemarca” – celebra expresie folosită de Shakespeare în opera „Hamlet” poate fi adaptată, astăzi, la Piteşti, în cazul examenului pentru permis auto.

Este, fără îndoială, ceva putred în sistem, iar primul fapt dovedit este durata programării la examene, cu intervale inadmisibile de timp între proba de sală şi traseu. Se stabilesc durate de trei, patru luni de zile până când un candidat se poate prezenta la traseu, după ce a luat sala.

Citiți și: O nouă condiţie pentru obţinerea permisului de conducere

DURATA FOARTE MARE

Cum prima încercare este sortită deseori eşecului, candidaţii pierd, în medie, cel puţin un an pentru a obţine permisul auto.

Iar problemele semnalate de cititori nu se opresc aici. În urma cazului prezentat de ePiteşti, cel în care un poliţist examinator este acuzat că a refuzat fără motiv un candidat (detalii AICI – Revoltă la examenul auto din Piteşti), sute de acuzaţii au explodat pe grupul ePiteşti şi pe site-ul ePiteşti, la secţiunea de comentarii. Sunt menţionaţi, în fapt, mai mulţi examinatori care nu s-ar comporta corect cu persoanele care vin să susţină proba de traseu.

Sunt menţionaţi şi examinatori care, în opinia generală a cititorilor, merită să desfăşoare această activitate, însă cu o floare, două – nu se face primăvară.

PREFECTUL DIN ARGEȘ SĂ VINĂ CU SOLUȚII, ORICARE AR FI NUMELE LUI ȘI APARTENENȚA POLITICĂ

Prefectura Argeş, precum şi şefii de la Permise, ar putea elabora o strategie pentru scurtarea, măcar, a intervalului dintre sală şi traseu. În niciun domeniu şi la niciun examen nu este normal să aştepţi atât. Ca o paralelă, cum ar fi ca elevii să susţină probele de bacalaureat la interval de câteva luni. Sau: cum ar fi ca o firmă să programeze candidaţii la interviul de angajare, după trei sau patru luni de la prima întrevedere. Ar aştepta cineva atât? Nu. Din păcate, acest lucru se întâmplă la Permise.

Din aceste cauze, mulţi candidaţi caută cu disperare soluţii. Cea mai la îndemână este, se pare, alegerea unui alt oraş pentru obţinerea permisului de conducere. Spre exemplu, o tânără de 18 ani din Piteşti a mers la Bucureşti şi a luat permisul din prima, asta după ce a picat la noi.

 

 

Nu putem judeca în cifre şi cuvinte absolute situaţia, nu ne putem pronunţa cu privire la vinovaţia examinatorilor, dar ne putem întreba: Cum aşa? A devenit peste noapte mai bună?

Ca orice elev, are în continuare anumite lacune şi este temătoare la volan. Diferenţa ar putea fi, şi aici este esenţa problemei, atitudinea examinatorului. Printre „trăsăturile” morale ale anumitor agenţilor examinatori de la Piteşti se menţionează: aroganţă, intimidare, discriminare.

 

 

ANCHETE?

Este necesară o anchetă în detaliu din partea instituţiei responsabile, anume a Prefecturii? Cu siguranţă! Mai mult decât atât, ne-ar „lumina” pe toţi dacă Instituţia Prefectului ar veni cu o statistică actualizată privind promovabilitatea la examenul auto din Piteşti (dar şi din alte localităţi din Argeş, unde se dă examen).

Nu în ultimul rând, un comunicat oficial în care să ni se spună ce nereguli au fost identificate şi care sunt măsurile ce urmează a fi luate, ar mai şterge din petele de mizerie care zac pe faţa acestei instituţii.

Să nu uităm: Permise Piteşti anii 2008, celebră pentru scandalul de corupţie generalizată în care au fost implicaţi instructori auto, poliţişti şi funcţionari ai instituţiei.

Să nu uităm: Permise Piteşti anul 2018, un nou scandal cu mai mulţi agenţi implicaţi.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

19 comentarii

  • Satan spune:

    Prea multi la scoala auto, prea multe masini, de unde atata timp, si chiar credeti ca e ok sa ia orice inapt si care pica de 3 ori examenul ca mai apoi sa ucida oameni la volanul unui bmw audi sau volkswagen?
    Hai sa mai vedem si alte metode de transport mai ales in orasele mici.
    Romania are prea multi imaturi si inapti la volane.

  • hehdh spune:

    satan are dreptate, multi dobitoci la volan, nu mai vrem altii

  • Viorel spune:

    Șpaga vine de la școlile de șoferi,cu cât mai mulți candidați cu atât mai bine,timp de așteptare mare, dacă reușești să dai de 2ori orașul apoi…alt dosar alți bani… și treaba merge.
    Nu sunt examinatori ni se spune dar Academia scoate polițiști în fiecare an… și totuși în alte orașe sunt!

  • Ițică mihai spune:

    Pai și cum este posibil ca cel care da examenul auto la oraș pică de 3 ori la pitesti și a 4 oară îl da la Slatina bucuresti ori unde in tara asta și îl ia din prima ???? A invatat peste noapte sa conducă ???? De ce nu va întrebați dar oare nenorociți de polițiști de ce nu pot fi și ei oameniiii ? De ce își bat joc de toti argeșeni ??? Hai ma e 1 2 3 4 prosti și inapți dar din 300 de candidați iau examenul decât 2 persoaneee ??? E ceva la jumate !!! Înțelegeam dacă din 300 de persoane pică 10 dar nu ca la noi din 300 de persoane pică 290 este o cifra care ar trebui sa va dati seama ca de vina este sistemul nostru politia este de vina ??? De ce in alta parte se ia permisul cu ușurintă ??? Cum la alți se ia usor și la noi deloc ??? Cum la vecini din alte orașe stiu sa conducă argeșeni noștri și când au dat la noi nu știau ??? Pt ca mulți nu și-au mai cumpărat ore și sa dus direct in alt oraș a dat examenul și a luat fără nici un punct de penalizare , cum este posibil ?????????? Satan am impresia ca ești un nesimțit de polițist sub acoperire pe aici prin comentariiii care ești și vei fi mereu sluga la șefii tai

  • Ovidiu spune:

    Problema la Pitești este incompetenta și aroganta domnul milog velcea ma picat la categoria C pentru simplu fapt ca nu eram începător în trafic , în sensul giratoriu i sa părut lui ca nu as fi vrut sa acord prorietate unui turism care era deja în sens și eu eram cu piciorul pe frana sa opresc iar velcea mia pus frana cât a putut de tare fără și fie vreun pericol viitor . Examinatori habar nu au sa meargă cu un camion dar ne examinează pe noi

  • Moraru Ionel spune:

    Aroganța pleacă de la prostie!.

  • Ionuț spune:

    De vină cu siguranță sunt polițiști examinatori. Se răzbună pentru ce s-a întâmplat în trecut, când au fost decimați de anchetele penale. Trebuie exclusă poliția din examinarea candidaților, să se procedeze ca in SUA.

  • Pop Vladimir spune:

    Păi voi credeți că Dumnezeu doarme?? Când la Pitești se luau permisele de conducere ca la aprozar (cu mii de euro), toată lumea era happy acum nu vă mai convine.

  • Ciobanu mircea spune:

    Dar daca sunt chiar asa de „inapti” de ce nu sun5 descoperiti la scoala de soferi?
    De ce trec prin scoala fara proble?
    Nu este normal cand termini o scoala sa ti se dea un calificativ?
    Nu este normal ca atunci can ai promovat sa fi apt pt examen?
    Ni este normal ca examinatorul sa fie tot instructorul auto?
    Oare cati politisti examinagori daca si.ar da examen i tre ei fara a se cunoaste ar trece?

  • Simon Says spune:

    Wăi, nu mai devreme de azi, pe trecerea de pietoni, eu și alții, angajați în traversare, culoarea verde de 10 secunde, se vedea de la 300 m, un colorat din ăsta în bmw, cu puradeii la spinare și piranda, că ăștia se-nmulțesc în draci, așa, NU ne-a acordat prioritate și a trecut pe roșu, lăsând la o parte că a trecut pe roșu, că asta, n-ar fi o problemă așa mare, deși, legea prevede suspendarea exercitării, dreptului de conducere într-o asemenea situație și amendă contravențională, dar să treci pe roșu, cu pietoni aflați … ÎN FAȚA TA dracu, înseamnă că ești, cum spunea doamna care circula lâgă mine în traversare, un nenorocit. Și ce vrea să demonstreze donșoara? Care va să zică vezi domne se poate! Oamenii ăștia de la capitală sunt mai înțelegători, mai blânzi în apreciere. Domne, sunt unii care, nici cu bani nu iau permisul. Înțelegeți? Deci dai bani și degeaba, poți să dai cât costă acum școala, pot să dai de 10 ori pe atât, tot degeaba.

  • Mitu Alexandru spune:

    Șpaga in buzunarele polițiștilor vin de la școlile de șoferi așa au acoperire cît mai multe dosare picate cu atît mai mulți bani in buzunarele lor fata mea a dat de 3 ori ex sala o trece cu brio dar la traseu o pica și țin să menționez că instrocturul mi-a zis că nu are rost sa mai incerc că în prezența lui conduce și se descurca ff bn ce sa înțeleg?Acum find cadru didactic în București face școală acolo și sigur o sa ia permisul

  • Carmen spune:

    Dnul SATAN, presupun, că așa cum dumneavoastră aveți permis si conduceți o mașină, așa și alte persoane doresc să obțină permis auto.
    Prin puterea exemplului dat de dumneavoastră, ar fi bine să fiți primul care să folosească alte mijloace „metode” de transport!
    Invitați-l la plimbare cu autobuzul și pe dnul/dna Hehdh
    care îi face dobitoci pe cei ce doresc să obțină permis auto, că probabil și dânsul /dânsa, atunci când a obținut permisul auto , tot de dobitoc l-a obținut!?

  • Simon Says spune:

    Nu mai devreme de azi, un bou a trecut pe roșu, cu pietonii ÎN FAȚA LUI de l-a-njurat lumea, oameni, înțelegeți, că permisul nu e pentru toți, poți plăti o dată școala de șoferi, o poți plăti de 2 ori, chiar și de trei ori, sau poți da de 10 ori, nici cu bani nu-l obții, înțelegeți? Dacă ești prost/proastă, stai în urmă, nu mai călca în față, nu mai scoate scăfârlia. Acceptă.

  • Bobinian spune:

    Bah baieti… Bah tata… Examenul este filmat ? Chiar asa de buni va credeți la volan și va pica „examinatori incompetenți, milogi sau cum i mai faceți voi? Puneți mana și fiți cu ochii în patru când da ți examenul și faceți în asa fel sa va asigurați de 5 ori dacă este nevoie , ca giratoriu, ca intersecție, dar mai ales la ceilalți participa ți la trafic de se nimeresc pe lângă voi vând susțineți examenul. Ii doare undeva ca pe mașină scrie „Examen”, se baga precum tăunii și va încurcă rău, pt ca nu aveți reacția potrivita și coerenta la stilul lor de condus 🤦‍♂️…

  • Cetățean spune:

    Cu siguranță nimănui nu ii convine sa plătească pentru greșelile altora, dar de ce u ca examinator trebuie sa tipi și sa intimideze un copil de 18, 19 ani sau persoana mai mature de 30, 35 de ani, în 2008 la scandal ala nici nu știa ce este un permis de conducere avea 8 ani, de ce sa te razbuni pe el, sa fii expert la volan cu unu care tipa la tine ca ți s-a oprit motorul, la cati oare dintre voi nu vi s-a oprit motorul după ani de condus , de câte manevre a fost nevoie sa bagati mașină uneori în parcare și sa fie și dreapta, dar nu, ei trebuie sa fie experți, a-ți mai trecut prin sensul de sus de la Războieni? Este măcel acea și un chin sensul acela și pt unul cu experienta din cauza aglomerației, dar nu, ei cu 30bde ore, poate nici alea ca scoala de soferi are și ea cheltuielile ei, trebuie sa fie experți, defapt după părerea mea aici este problema de corectitudine și un pic de înțelegere din partea examinatorului.

  • Eduard spune:

    Nu sunt filmate examenele de pe traseu ? Daca nu , atunci ar trebui filmate cu sunet și nimeni nu ar mai comenta nimic. Și reintrodusă urgent proba de poligon parcurs în timp limitat cum era înainte, că majoritatea candidaților nu știu să facă o parcare.

  • florinalex spune:

    pai cine a pus toate pocnitorile si petardele in spatele volanului? a? cum, frate, sa mergi cu masina prin localitate cu 20 km/h si sa faci coada de kilometri in spatele tau ca ti-e frica de acceleratie… cine sunt cei care au facut cadou permisele unor astfel de imbecili/le? cum sa-ti dai acordul ca un sofer sa blocheze o strada ca nu stie sa parcheze lateral sau cu spatele? bai inaptilor! voi nu vedeti ce generatie de criminali ai soselelor ati facut? nu va apasa constiinta? pai la cate se vede nu prea… poate asta (constiinta) face nani, sau, mai mult, e plecata cu sorcova prin cine stie ce meleaguri vacantiste. huiduhuooo! tu, ca examinator cu experienta, il vezi pe dobitocu’ incapabil, de cand se urca in masina ,ca nu are ce cauta decat pe bancheta din spate, asezat in scaunelul pentru copii. si totusi, prin nu stiu ce mijloace sau vrajitorii, pitipoanca sau pitiponcu’ are de a doua zi permis auto! ba, voi sunteti constienti ca foarte multe victime ale accidentelor rutiere vi se datoreaza? a? voi va imaginati ca sunteti autorii morali ai multor nenorociri? vai de capu’ vostru! ati reusit sa transformati strazile in abatoare. dar nu va pasa.haladeala maxima! toti kknarii au acum permis auto. poate, atunci cand unu’ dintre astia care ar trebui sa mearga cu autobuzul, va v-a lovi pe trecerea de pietoni (ca a incurcat pedalele) o sa realizati cat de inconstienti ati fost. pana atunci…

  • Un cetățean spune:

    La noi ca la nimeni.Si nu numai la Pitești se întâmplă. Spre exemplu: un fost coleg da examen la Deva, în iunie.Ia sala din prima.Si vine surpriza…programare la traseu in noiembrie!!!!! Am presupus că au fost mulți la sală, oraș de provincie,putini examinatori,etc….Imi spune…”am fost doar cinci persoane la sală ” .Ce concluzie tragem??? Între timp…îi expiră dosarul

  • Florin spune:

    Cea mai mare prostie ai picat la traseu dai tata sala iara cu sa făcut și nainte acum de-asta se moare pe capete

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3