Donaris 930 x 122

permise auto

Nemulţumirile candidaţilor la permis auto au ajuns la Bucureşti. Răspunsul Comisarului-şef

Încă un argeşean nemulţumit de cum se desfăşoară examenul de permis auto la Piteşti ne transmite că va alege, „cu siguranţă”, un alt oraş unde să susţină proba practică.

Citiți și: Argeș: Punct nou de Înmatriculări și Permise Auto, funcțional de astăzi

Bărbatul ne-a contactat pe pagina de Facebook ePiteşti şi ne-a mărturisit că este revoltat de cum a fost tratată fiica sa – candidată la obţinerea permisului de conducere.

„Vorbim nu despre promovabilitate, ci despre comportamentul examinatorilor, cum induc stres acestor copii… o să caut un jurist să vedem cum putem legal să dăm în alt judet”, ne-a transmis Florin O.

Citiți și: Piteşti: Oameni revoltaţi la examenul de permis auto. Se aşteaptă cu lunile să dai proba

În încercarea de a schimba ceva, Florin a înaintat o adresă către Secretariatul General al Guvernului, Departamentul Relaţii Publice. Aceasta a fost redirecţionată către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, primind următorul răspuns:

„TOŢI CANDIDAŢII BENEFICIAZĂ DE ŞANSE EGALE”

„Referitor la adresa dumneavoastră înaintată Secretariatului General al Guvemului, Departamentul Relatii Publice, care a fost redirectionată institutiei noastre, unde a fost înregistrata sub nr. 4.030.664/06.08.2021, prin care exprimati nemultumirea şi transmiteti anumite propuneri de modificare  privind  procedura de examinare pentru  obtinerea  permisului de conducere va comunicam ca, examinarea în vederea obtinerii permisului de conducere este reglementata prin Ordinul Ministrului Administratiei şi Internelor  nr. 268/08.12.2010 actualizat, iar examinatorii, conform prevederilor art.2 lit. c) din acelaşi ordin,  sunt ofiţeri  şi agenti de poliţie din cadrul serviciilor publice comunitare, pregătiţi şi atestaţi pentru această activitate conform prevederilor legale în vigoare.

Avand in vedere dispozitiile legale mentionate, aplicabile tuturor candidatilor inscrişi la examenul pentru obtinerea permisului de conducere şi luand in considerare scopul examinarii la proba practica ca fiind acela de a verifica, de catre examinator, aptitudinile, comportamentul si aplicarea, in trafic, a cunostintelor teoretice dobandite in materie de legislatie rutiera, toti candidatii absolventi ai  scolilor  de conducatori auto inscrisi la proba practica (traseu) beneficiaza de sanse egale si o evaluare corecta a prestarii acestora.

PROMOVABILITATE TRASEU – 39,07% ÎN ARGEŞ

Totodata va informam ca in urma verificarilor in sistemul informatic, efectuate la nivelul SPCRPCIV Arges, in perioada 01.07.2021-31.07.2021, procentul de candidati care au promovat examenul practic este de 39,07%, acest fapt evidentiind nivelul de pregatire pe care il au candidatii la finalizarea cursurilor efectuate in cadrul scolilor de conducatori auto.

[…] Va asiguram ca institutia noastra va depune diligentele necesare pentru implementarea de masuri care sa duca la cresterea gradului de siguranta rutiera”, se arată în documentul semnat de Comisarul-şef Catană Florin Valeriu, de la Direcţia Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Argeseanul F spune:

    Consider ca ar fi utila publicarea gradului de promovabilitate al candidatilor la proba practica pentru municipiul Pitesti pe perioada 2008-2021, pe fiecare luna in parte. Plecand de la aceasta analiza, luand masurile care se impun, am putea spera ca pe viitor gradul de promovabilitate va reflecta nivelul real de pregatire al candidatilor.
    Ceea ce s-a prezentat: doar pe o luna si pe intreg judetul… ESTE TOTAL IRELEVANT.
    Haideti dragi examinatori, acceptati provocarea?

  • Cetatean argeșean spune:

    Dragi conducători ai Politiei Romane, Guvern al României, argeșenii nu contesta faptul ca agenții dumneavoastra delegați pe ntru examinarea candidaților nu sunt calificați, aici se contesta faptul ca agenții au un comportament neadecvat, agresivi verbal, intimidant, de multe ori în fata unor copii. Se dorește corectitudine și profesionalism, nu smecheri îmbrăcați în hainele instituției romanesti.

  • Gabriel spune:

    E naiv domnul in cauza daca isi imagineaza ca Catana, asta de-i sef la DRPCIV, e acolo ca sa faca ordine si disciplina in institutie.

    Ne luptam la Iasi vcu mafia politistilor exTerminatori si am determinat autoritatile sa inceapa mai multe dosare penale impotriva acestora, ca urmare a plangerilor penale depuse si ca urmare a crearii paginii de Facebook – Examen Auto Fara Curcani.

    Noi am reusit sa ii scoatem afara din Politia Permise pe sef si pe adjunct, dupa 3 ani de lupta cu sistemul. Acum, Catana l-a numit sef plin tot pe unul din garda veche.

    Faceti plangere penala… ori de cate ori un politist exTerminator vi se pare ca a incalcat legea.
    Vom scapa si de Catana… in curand.

  • Nicu spune:

    Nu contest ca poate unii dintre examinatori nu sunt ok.dar v ati pus vreodata intrebarea daca acei instructori de scoala isi fac treaba?nu va garantez ca nu isi fac treaba.cursantul transpiră la volan iar instructorul sta pe telefon.cand ajunge cursanții sa dea traseul va garantez ca unii dintre ei habar n-au ce sa faca intr o intersecție nesemaforizata.nu cred ca toata vina e la examinator.sunt șofer profesionist si ma întâlnesc zilnic cu astfel de cazuri

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90