NOR CURIER 930X122

război Ucraina-Rusia

Ce vrea Putin pentru a termina războiul

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a dezvăluit, în urma unui apel telefonic, președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care sunt cerințele exacte pentru un acord de pace cu Ucraina, potrivit Antena 3 care citează BBC.

Citiți și: Sfârșitul războiului din Ucraina! Kievul a anunțat când se oprește lupta

La scurt timp după apel, consilierul principal și purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, a oferit un interviu pentru BBC, în care a relatat care ar fi cererile de la Kremlin.

Prima dintre cereri ar fi acceptarea neutralității din partea Ucrainei și acordul de a nu solicita aderarea la NATO. Amintim faptul că, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părut deja deschis cu privire la această condiție.

Citiți și: Scrisoare cutremurătoare a unui copil de 9 ani către mama sa ucisă de ruși!

Există însă și cerințe care îi pun în dificultate pe negociatorii ucraineni. Ucraina ar trebui să treacă printr-un proces de demilitarizare totală pentru a nu mai fi un pericol pentru Rusia și limba rusă să aibă protecție în Ucraina.

De asemenea, pentru oprirea atacurilor, Putin își dorește și un proces de denazificare în Ucraina.

A doua categorie a cerințelor din partea liderului sunt mult mai dificile și ar necesita o întâlnire față în față între el și președintele Zelensky, conform spuselor lui Putin în apelul telefonic.

Ibrahim Kalin a fost rezervat în declarații cu privire la aceste probleme, spunând pur și simplu că acestea implică regiunea Donbas.

Deși Kalin nu a intrat în detalii, se presupune că Rusia  va cere ca guvernul ucrainean să renunțe la teritoriul din estul Ucrainei.

Cealaltă presupunere este că Rusia va cere ca Ucraina să accepte în mod oficial faptul că regiunea Crimeei, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014, aparține într-adevăr acum Rusiei.

Sursă: Antena 3

Foto descriptiv: Impact.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90