930×122 CAPRA 5

război Ucraina-Rusia

Putin trece la ”planul B” al războiului

După mai bine de 3 săptămâni de război în care Putin nu a reușit să cucerească Kievul, președintele rus schimbă planul războiului.

Citiți și: Sfârșitul războiului din Ucraina! Kievul a anunțat când se oprește lupta

Astfel, acesta abordează o nouă tactică și anume trece la o strategie de „protecție a principalelor obiective teritoriale”.

Potrivit Antena 3, care citează Wall Street Journal, Vladimir Putin vrea acum să oblige Kievul să accepte pretențiile Rusiei asupra teritoriilor de sud și de est ale Ucrainei. Mai exact, se dorește extinderea controlului asupra Donbassului, precum și crearea unui „culoar terestru” între vestul țării și Crimeea.

Citiți și: Scrisoare cutremurătoare a unui copil de 9 ani către mama sa ucisă de ruși!

Bombardarea orașelor va continua însă, pentru a pune presiune pe președintele Ucrainei și pentru a-l face pe acesta să renunțe să intre într-o alianță cu Occidentul, dar și să accepte un statut neutru, potrivit oficialilor americani, citați de Wall Street Journal.

„Pe baza evaluărilor noastre militare, se pare că Putin revine la tacticile de blocaj”, a spus un oficial american.

Tot potrivit acestuia, cetățenii din orașele asediate vor avea de îndurat săptămâni, și posibil luni, de atacuri cu rachete și artilerie ale armatei ruse.

Sursă: Antena 3

Sursă foto: Times New Roman

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90