930×122 CAPRA 5

război Ucraina-Rusia

Vine ministrul afacerilor externe din Israel. Criza din Ucraina, subiect pentru Aurescu şi Yair Lapid

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea duminică, 13 martie 2022, consultări politice cu ministrul afacerilor externe al Statului Israel, Yair Lapid (foto), cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează în România, la invitația șefului diplomației române.

Citiți și: Sfârșitul războiului din Ucraina! Kievul a anunțat când se oprește lupta

Întrevederea dintre cei doi demnitari se va concentra asupra modalităților de gestionare a efectelor multiple ale crizei din Ucraina. În plus, discuțiile se vor apleca asupra modalităților de dezvoltare a relațiilor bilaterale româno-israeliene, cu accent pe domeniile politic, economic și securitar.

Cei doi șefi ai diplomațiilor vor evalua, cu prilejul vizitei, stadiul pregătirii celei de-a treia Ședințe Comune de guvern România-Israel (G2G), care este prevăzută a fi organizată în anul 2022. De asemenea, vor discuta despre organizarea unei noi sesiuni a Grupului de lucru în domeniul economic, aflat sub coordonarea celor două ministere de externe, în pregătirea ședinței G2G.

Citiți și: Scrisoare cutremurătoare a unui copil de 9 ani către mama sa ucisă de ruși!

Totodată, ministrul Bogdan Aurescu și omologul său vor efectua și o trecere în revistă a principalelor dosare politice de interes comun, inclusiv despre evoluțiile din Orientul Mijlociu.

Cei doi miniștri vor discuta, de asemenea, modalități concrete de a acorda asistență umanitară Ucrainei, în contextul în care România găzduiește, la Suceava, hub-ul regional care facilitează și asigură coerența eforturilor de direcționare a ajutoarelor umanitare către Ucraina și alte state care primesc refugiați ucraineni, printre care și Republica Moldova.

Discuțiile vor viza, totodată, situația regională de securitate, cei doi miniștri urmând să efectueze un schimb de opinii cu privire la viitoarele evoluții și consecințele acestora în plan securitar mai larg asupra Europei și la nivel global.

(Sursa: MAE / Foto: AFP – Emmanuel Dunand)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3