EcoMoto 930×122

război Ucraina-Rusia

România va trimite arme letale Ucrainei

România va transfera arme în Ucraina din rezervele unor instituţii ale sistemului naţional de apărare, potrivit Antena 3.

Citiți și: Sfârșitul războiului din Ucraina! Kievul a anunțat când se oprește lupta

Pentru ca acest lucru să fie posibil, legislația trebuie modificată. Astfel, Ministerul Apărării Naționale a pregătit un proiect pentru o ordonanță de urgență.

Viitorul regulament va modifica Hotărârea Guvernului 122/1998, adică decretul care reglementa „acumularea, retragerea și reînnoirea rezervelor proprii ale forțelor naționale de apărare”, conform sursei citate.

Citiți și: I-a ucis soțul, apoi a violat-o în fața copilului

Acest lucru este necesar în contextul invaziei militare a Ucrainei de către Rusia, precizează textul proiectului.

În momentul în care acest document va fi aprobat, țara noastră va putea furniza produse din rezerve militare statelor aliate sau partenere, Ucraina fiind o țară parteneră a NATO.

Așa cum menționam anterior, produsele transferate de România vor proveni din rezervele mai multor departamente ale sistemului de apărare.

Foto descriptiv: G4Media

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90