New Profesional Consult 930 x 122

centrul cultural

Cinci zile de evenimente culturale, la Centrul Cultural Pitești

Cinci zile de evenimente culturale, la Centrul Cultural Pitești

Citiți și: Evenimente inedite, lansări de carte, recitaluri de muzică la Centrul Cultural Pitești

În perioada 3-7 iulie, Centrul Cultural Pitești organizează evenimente de dezvoltare personală, cu mare încărcătură culturală.

Vor fi cinci zile în care piteștenii vor putea avea acces la discuții și informații prețioase pe teme precum ,,Limba română – graiul primordial apărut pe Pământ”, ,,Mai avem nevoie de literatură și de biblioteci?”, dar și o lansare de roman, lectură de poezie și recital muzical.

Citiți și: Pitești. Evenimente în spiritul sărbătorilor de iarnă la Centrul Cultural

Centrul Cultural Pitești informează:

,,Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 3-7 iulie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Dezbaterea cu tema <Limba română – graiul primordial apărut pe Pământ>, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul <Viața merge înainte>, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe ing. Marian Tabără, eveniment care va avea loc luni, 3 iulie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

<Invitatul meu, inginer Marian Tabără, este director în coordonarea echipelor de muncitori şi a utilajelor de construcţii, în asigurarea calităţii lucrărilor şi în comandarea materialelor.

Cunoscător al limbilor germană şi engleză, având ca pasiuni lectura, muzica şi istoria, Marian Tabără ne va prezenta dovezi care susțin că afirmațiile precum <limba română este graiul primordial de pe Pământ> sunt de natură logică și istorică, explicate pe înțelesul publicului larg.

Plecând de la fragmentul binecunoscut din Biblie: <La început a fost Cuvântul>, Marian Tabără va explica faptul că omul, la începuturile sale, înainte de a rosti gândurile prin cuvânt, a reușit să genereze și să proiecteze atomul, materia.

Mai departe, va analiza părţi de vorbire, cum ar fi substantivul <cuvânt>, care se poate citi descompus CU-VÂNTUL.

Verbul înseamnă mișcare, mișcarea înseamnă viață și viața naște viață.

Gândind logic, vom înțelege familiile lexicale ale mai multor verbe.

Va fi o întâlnire incitantă care merită onorată>, spune Simona Vasilescu.

Dialogul cu tema <Mai avem nevoie de literatură și de biblioteci?>, în cadrul proiectului <Personalități Culturale Piteștene>, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe sociologul Octavian Mihail Sachelarie, eveniment care va avea loc marți, 4 iulie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Cinci zile de evenimente culturale, la Centrul Cultural Pitești

„De această dată l-am invitat pe fostul manager al Bibliotecii Județene Argeș <Dinicu Golescu>, domnul Octavian-Mihail Sachelarie, specialist în sociologia comunicării, cadru universitar, recent ales în Consiliul de conducere al Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România.

Vom discuta despre literatură și despre rolul bibliotecii în lumea de ieri și de astăzi”, informează Jean Dumitrașcu.

Lansarea romanului cu titlul „Nopțile Frumoasei”, de Maria Mona Vâlceanu, eveniment editorial care va avea loc în cadrul proiectului Clubul literar-artistic „Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu, miercuri, 5 iulie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Lectură de poezie în cadrul Clubului „Cafeneaua literară”, coordonat de directorul revistei de cultură „Cafeneaua literară”, poetul Virgil Diaconu, joi, 6 iulie, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.

Noul proiect cultural-motivațional sub genericul <Imagini și cuvinte>, coordonat de poeta Anca Daniela Lovin, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național <Dinicu Golescu> din Câmpulung, joi, 6 iulie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

<Prima ediție a proiectului meu va avea tema <Bucurii cotidiene>, la care vor fi invitate Zizica Mihai, artist popular, pictoriță de icoane și sculptoriță, și pe criticul literar, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Magda Grigore>, spune Anca Daniela Lovin.

Recitalul muzical cu titlul <Vară Românească>, susținut de Trupa <Andrei&Adrian Tase>, vineri, 7 iulie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

<Vom prezenta prelucrări din folclorul românesc, așa cum îl simțim noi>, spune muzicianul Andrei Tase.”, anunță organizatorii evenimentelor.

Sursă foto: Facebook

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3