930 x122 grota rece

centrul cultural

Evenimente educative la Centrul Cultural Pitești

Evenimente cultural-educative la Centrul Cultural Pitești

Citiți și: Evenimente inedite, lansări de carte, recitaluri de muzică la Centrul Cultural Pitești

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 31 iulie – 4 august 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Recital de poezie și expoziție de grafică sub genericul „Frunze de amurg”, de Florin Nicolescu, dublu eveniment care va avea loc luni, 31 iulie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Citiți și: Pitești. Evenimente în spiritul sărbătorilor de iarnă la Centrul Cultural

Recital de folclor în cadrul proiectului „De la Vâlcea la Pitești”, coordonat de interpreta de folclor Tatiana Mărcoianu, luni, 31 iulie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Dialogul cu tema „Muzeul Golești, trecut și viitor”, în cadrul proiectului „Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe managerul muzeului, Iustin Dejanu, eveniment care se va desfășura marți, 1 august, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Introducere în tainele Muzeului Golești

„De această dată l-am invitat pe managerul Iustin Dejanu pentru a ne introduce în tainele Muzeului Golești, un loc plin de istorie, dar și de arhitectură țărănească. Deși este un loc public, vizitat anual de zeci de mii de persoane, suntem siguri că muzeul ascunde multe taine. Despre acestea, dar și despre omul Iustin Dejanu vom vorbi la ediția din luna august a proiectului <Personalități Culturale Piteștene>”, informează Jean Dumitrașcu.

Dezbaterea cu tema „Viața de medic între lumini și umbre”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Mișcarea, Esența Creației”, coordonat de dr. fizioterapeut Petruța-Daniela Mihăilescu, avându-i invitați pe Gupta-Voica Luiza-Mihaela, medic dentist, specialist în endodonție și pe Gupta Sidharth, medic primar chirurgie plastică – microchirurgie reparatorie, eveniment care va avea loc miercuri, 2 august, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Evenimente cultural-educative la Centrul Cultural Pitești

Noul proiect cultural sub genericul ,,Și noi la Ilinca!”, susținut de Ilinca Din, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „I. C.Brătianu”, joi, 3 august, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Atrasă din copilărie de folclor, Ilinca Din a urmat cursuri de canto popular la Școala Populară de Arte din Pitești și la Centrul Cultural Pitești, talentul și dăruirea ei fiind răsplătite cu numeroase premii la festivaluri-concurs de profil.

Este interpretă și culegătoare de folclor din zona Argeșului, fiind atât solist vocal cât și un iscusit instrumentist la nai.

,,Îi invit cu drag pe toți iubitorii de folclor și de tradiții, la o incursiune în lumea cântecului popular și a vremurilor de altădată. Voi scoate din lada mea de zestre piese folclorice și costume populare autentice, spre a vă delecta, dar și a forma împreună o mișcare pentru păstrarea și promovarea comorii culturale pe care o deține zona noastră etno-folclorică”, spune Ilinca Din.

Recitalul muzical sub genericul „Summertime, de la Gershwin încoace”, susținut de Trupa „Andrei&Adrian Tase”, eveniment care va avea loc vineri, 4 august, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Foto principal: Arhivă/Descriptiv

Foto articol: Facebook

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3