930 x122 grota rece

colegiul național zinca golescu

Colegiul „Zinca Golescu” a obținut titlul de „Școală – Ambasador a Parlamentului European”

Update, 27 mai, ora 13.44: Colegiul Național „Zinca Golescu” a obținut titlul de  „Școală – Ambasador a Parlamentului European”.

Citiți și: Exclusiv. Remarcabil! Elevă de la Colegiul „Zinca Golescu”, performanță de aur!

Știrea inițială, 12 mai, ora 08.03

Citiți și: Echipa de robotică a Colegiului Zinca Golescu s-a întors câștigătoare acasă de la o super competiție!

Colegiul Național „Zinca Golescu” este candidat la titlul de  „Școală – Ambasador a Parlamentului European”

„Programul  „Școli  – Ambasador  ale Parlamentului European” – EPAS – este implementat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România în parteneriat cu Ministerul Educației. Programul urmărește familiarizarea elevilor cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene. Îi încurajează pe aceștia să participe activ la procesele democratice ale UE.

5 AMBASADORI SENIORI

În anul școlar curent, Colegiul Național „Zinca Golescu” a fost ales pentru a fi candidat la titlul de „Școală – Ambasador al Parlamentului European. Pentru a obține acest titlu, a fost formată o echipă de 5 ambasadori seniori, din care fac parte doamnele profesoare Camelia Stoicea, Cristina Gogoncea, Laura Teselios, Iuliana Burcea și domnul profesor Marius Rizea.

17 AMBASADORI SENIORI

Cei cinci ambasadori seniori și-au alcătuit o echipă de 17 ambasadori juniori, pe care i-au pregătit pe baza materialelor didactice privind UE pentru ca aceștia să le poată împărtăși colegilor cunoștințe despre UE și  Parlamentul European. Ambasadorii seniori au realizat o pagină și un cont pe Facebook pentru a fi promovate toate activitățile desfășurate în cadrul acestui program.

Ambasadorii juniori au ținut lecții colegilor din clasă și din celelalte clase ale colegiului sub îndrumarea ambasadorilor seniori, conform manualului și foii de parcurs ale programului. Echipa EPAS a Colegiului Național  „Zinca Golescu” a realizat  un punct de informare în școală, iar cu ajutorul doamnei profesoare Cristina Constantinescu,  a fost realizat și un punct de informare online pe site-ul colegiului.

Cu ocazia Zilei Uniunii Europene – 9 Mai, ambasadorii seniori și juniori și-au programat mai multe activități la care să participe elevi din tot colegiul:

– vineri, 6 mai 2022, a fost organizat un concurs „Uniunea Europeană în viața noastră”;

– luni, 9 mai 2022, s-a organizat: o dezbatere în limba engleză pe tema „Extinderea U.E. – Avantaje și dezavantaje” și au fost  prezentate eseuri în franceză, engleză și română pe tema „Valorile Uniunii Europene”;

– marți, 10 mai 2022 s-a organizat un concurs de desene ce au ca temă „Valorile Uniunii Europene”;

– miercuri, 11 mai 2022, a fost organizată o simulare – Jocul de roluri al Parlamentului European”.

Echipa EPAS are în vedere organizarea unor întâlniri cu europarlamentari și activități comune cu alte instituții de învățământ în care ambasadorii juniori să prezinte toate temele pregătite și prezentate colegilor lor.

Programul vizează îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor, mai ales a cunoștințelor active despre Uniunea Europeană și, în speță, despre Parlamentul European.

Coordonatorul proiectului este prof. Iuliana Burcea”, transmite conducerea prestigiosului Colegiu „Zinca Golescu” din Pitești.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Simion Ludmila Mariana spune:

    Frlicitari! Sunt mandra de acest liceu, am invatat si eu aici in perioada 1969 – 1972.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3