930×122 CAPRA 5

colegiul național zinca golescu

Edilul Gentea anunță schimbări la unul dintre cele mai mari colegii din Pitești

Astăzi, 4 iulie, edilul municipiului Pitești – Cristian Gentea, a făcut o vizită pe șantierul de la Colegiul Național „Zinca Golescu”.

Citiți și: Exclusiv. Remarcabil! Elevă de la Colegiul „Zinca Golescu”, performanță de aur!

Acesta a fost însoțit și de către inspectorul școlar general al ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu.

Citiți și: Echipa de robotică a Colegiului Zinca Golescu s-a întors câștigătoare acasă de la o super competiție!

Scopul acestei vizite a fost acela de „a găsi cele mai bune soluții ca șantierul să funcționeze mai eficient, iar tinerii să poată învăța în condiții decente, până vor intra în sălile de clasă reabilitate”, conform declarațiilor lui Cristian Gentea.

DECLARAȚIILE PRIMARULUI CRISTIAN GENTEA

„În data de 15 august 2022, o parte dintre sălile de clase reamenajate din tronsonul I vor fi predate colegiului pentru a fi pregătite, la 5 septembrie, să-și primească elevii, iar alt corp de clădire – tronsonul II – intră în șantier, odată cu curtea interioară.

Prin urmare, timp de un an, până în 2023, 8 sau 9 clase de elevi vor învăța pe 3 schimburi sau vor fi relocate, acolo unde alege conducerea Colegiului Național „Zinca Golescu”, după consultarea cu profesorii și părinții.

Opțiunile propuse sunt: Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, Școala Gimnazială „Nicolae Simonide” (fosta nr.1), Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” și altele”, a declarat edilul Gentea, pe pagina oficială de Facebook.

„SUNT 16 ANI DE CÂND CLĂDIREA TREBUIA CONSOLIDATĂ ȘI REAMENAJATĂ!”

„Consolidarea și reabilitarea Colegiului Național „Zinca Golescu” sunt, de astăzi, în atenția mea specială! În fiecare săptămână voi merge pe șantierul de la „Zinca Golescu”.

De prea mult timp, din motive diverse, a fost întârziată recuperarea uneia dintre cele mai frumoase clădiri din oraș, iar elevii unuia dintre cele mai bune colegii din țară nu beneficiază de condiții excelente de studiu!

Sunt 16 ani de când clădirea trebuia consolidată și reamenajată!

Astfel: din 2006 datează expertizele tehnice care descriu degradările exterioare și interioare, în 2012 au reușit să reabiliteze acoperișul, între 2016 și 2018 s-a realizat aproximativ 12% din contractul de lucrări, contract ce a încetat, prin acordul părților, în 2019!

În decembrie 2020, după ce am venit în primărie, după reactualizarea documentației tehnice și reluarea licitației pentru proiectare și execuție, am semnat contractul de execuție cu noul constructor.

Contractul are termen de finalizare în 2024, 30% din lucrări fiind realizate. (…)

Vor fi găsite cele mai bune soluții pentru desfășurarea cursurilor și vom urmări îndeaproape cursul lucrărilor! Primăria, constructorul, colegiul – toți ne dorim să finalizăm cât mai repede un obiectiv atât de important pentru Pitești!”, a mai declarat primarul municipiului Pitești.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Elev spune:

    Sa urmariti subiectul pentru ca relocarea NU este o solutie!!!! Elevii sunt ai CN Zinca, NU ai alte institutii de invatamant, cu atat mai putin ai scolii generale sau colegiilor tehnologice. Sa ii bagati in cap foarte bine acest aspect Primarului, dar mai ales CN Zinca! Sa gaseasca solutii.

  • Dina Emil spune:

    Felicitări domnule Primar Gentea!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3