New Profesional Consult 930 x 122

declaratii

DILEMA ZONEI METROPOLITANE. CUM CIRCULĂM CÂND AUTORITĂȚILE SE CONTRAZIC

Cum circulăm în jurul Piteștiului? O întrebare pe care, de la ieșirea din starea de urgență, multă lume și-o pune, știut fiind că cetățenii nu sunt obligați să completeze o declarație pe proprie răspundere dacă locuiesc într-o zonă metropolitană.

Citiți și: Restricții pentru șoferi! Circulație închisă în reprize de câte 20 de minute

Informațiile contradictorii legate de existența sau inexistența unei zone metropoliate a Piteștiului adâncesc dilema, iar la trei zile de la „relaxarea măsurilor” autoritățile județene n-au reușit să tragă (împreună) o concluzie.

„Prefectul județului Argeș a cerut lămuriri la Consiliul Județean și la Primăria Pitești în acest sens. Până la clarificarea stiuației, locuitorii din jurul Piteștiului, din localitățile limitrofe, vor completa declarația pe proprie răspundere pentru a veni în municipiul reședință de județ”, precizează un comunicat al Instituției Prefectului Argeș.

Citiți și: Restricții pentru șoferi pe un drum extrem de circulat!

Recomandarea e… să nu ne expunem riscurilor

La fel vor proceda și piteștenii care doresc să meargă în localitățile din jur.

“Zona Metropolitană Pitești, inexistentă, produce o serie de dezbateri legate de necesitatea utilizării declarației la ieșirea din localitățile județului Argeș.

Aștept răspunsul oficial al Primăriei Pitești și al Consiliului Județean privitor la existența sau nu a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară <<Zona Metropolitană Piteșt>> și a efectelor juridice ale acesteia asupra posibilității de circulație fără declarație, pe perioada stării de urgență. Până atunci, la ieșirea din localitate se completează declarația!

Nu cred că existența unei zone metropolitane se caută prin hârtii găsite prin sertare, ci ea se vede, în fapt, prin serviciile pentru cetățeni. Unul dintre cele mai importante aspecte ale zonei metropolitane este transportul public, posibil, de la un capăt la altul. Avem acest lucru, avem zonă metropolitană.

Provoc toate autoritățile publice locale cu rol în construirea Zonei Metropolitane Pitești să se așeze la masă și să inițieze demersurile juridice și practice pentru crearea și punerea în practică a acestui concept menit să dea șanse egale dezvoltării localităților județului și să crească calitatea vieții argeșenilor (…)

Recomand tuturor argeșenilor să nu se expună riscurilor, să evite deplasările care nu sunt importante, să stea acasă și să respecte cu strictețe regulile stabilite pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, spune prefectul Emanuel Soare, în comunicatul amintit.

Amintim că, vineri, autoritățile locale atrăgeau atenția că există o Zonă Metropolitană a Piteștiului.

(Foto descriptiv: FB Poliția Română)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90