930×122 CAPRA 5

agricultura

agricultura_01130400

Agricultura duduie! Peste 50% din creșterea economică i se datorează!

Sectorul agricol a avut cea mai mare contribuție la creșterea Produsului Intern Brut (PIB) în cel de al treilea trimestru al acestui an, arată datele provizorii publicate astăzi de Institutul Național de Statistică.

Citiți și: Argeș. PIB uriaș!

Contribuția agriculturii a fost de 2,3 puncte procentuale din creşterea economică de 4,1% înregistrată în perioada iulie-septembrie, adică mai mult de jumătate.

O contribuție importantă la creșterea PIB-ului au avut-o și industria și construcțiile, sectoare care au contribuit cu 1,9%, respectiv cu 0,3%. Potrivit sursei citate, în termeni reali, PIB a fost în perioada iulie-septembrie anul acesta cu 1,6% mai mare față de trimestrul precedent, fiind estimat la valoarea de 175,37 de miliarde de lei.

Citiți și: Decizie cu privire la alocațiile copiilor!

Raportat la primele nouă luni ale acestui an, Produsul Intern Brut a avut o creștere de 2,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cele mai importante contribuții la creșterea PIB în perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2013 le-au avut industria (+1,4%), agricultura, silvicultura și pescuitul (+1%) și tranzacțiile imobiliare (+0,2%). În primele nouă luni ale anului, nivelul PIB s-a ridicat la 467,1 miliarde de lei.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3