NOR CURIER 930X122

dacia

DACIA, FĂRĂ RIVAL. PRODUCŢIA DE LA MIOVENI SURCLASEAZĂ FORD

Uzina Dacia de la Mioveni şi Ford Ro­mâ­nia, cu fabrica de la Craiova, au produs în pri­mele şase luni ale acestui an 212.500 de ma­şini, potrivit datelor Aso­cia­ţiei Producă­to­rilor şi Impor­ta­to­rilor de Auto­mobile (APIA), în creş­tere cu 1% faţă de perioada si­mi­lară a anului trecut.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Creş­te­rea a fost susţinută exclusiv de către brandul autohton, în con­diţiile în care pe măsură ce Ford B-Max se vinde tot mai slab în Europa, uzina de la Craiova produce tot mai puţine maşini.

Din totalul vehiculelor realizate pe piaţa locală, Dacia a produs aproa­pe 90% în primul semestru, res­pectiv peste 186.100 de auto­turis­me, în creş­te­re cu 4% faţă de perioada si­milară a anu­lui trecut. Mai mult, Dacia a de­păşit şi volumul atins în prima jumătate a lui 2013, anul-record pentru brandul autoh­ton, când s-au asamblat în total 342.000 de maşini.

Citiți și: Șoferii care fac așa ceva riscă pușcăria!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3