930 x122 grota rece

cartierul tudor vladimirescu

DETALIILE TEHNICE ALE VIITORULUI MALL DIN TUDOR VLADIMIRESCU

Detaliile tehnice ale viitorului mall din Tudor Vladimirescu. După cum v-am anunțat și cu alte ocazii, dezvoltatorul PK Emerald SRL din București intenționează să construiască un mall în cartierul piteștean Tudor Vladimirescu.

Citiți și: Exclusiv. Mutare surpriză: Pleacă Zara din Centru? Care ar fi destinația

Potrivit memoriului tehnic, parte a PUZ-ului prezentat de Primăria Piteşti, va fi o investiție 100% privată. În zonă ar urma să fie construite un centru comercial și locuințe colective. De asemenea, investiția va include și construirea unui pasaj rutier.

Investiția propusă va permite transformarea zonei industriale din Tudor Vladimirescu într-o zonă pentru comerț, servicii și locuințe.

Citiți și: În sfârșit se întâmplă! Visul multor piteșteni devine realitate

Centrul comercial va avea un regim de înălțime de P+M+E1+E tehnic. Conform PUZ-ului, accesul în centrul comercial se va face pe laturile nord-vest și nord-est din zona parcării mall-ului.

Alcătuirea constructivă ar urma să arate astfel:

-sistem structural din beton armat prefabricat/monolit cu închideri din panouri termoizolante de tip PIR.

-acoperirea se va face în sistem de tip terasă necirculabilă, iar sistemul de închidere a terasei va fi pe grinzi de beton armat, respectiv metal cu tablă trapezoidală autoportantă, peste care se va așeza o barieră contra vaporilor și două straturi de 8 centimetri de vată mineral-bazaltică, urmate de un strat de membrane din PVC, rezistente la UV.

-fundații locale din beton armat.

-pereții interiori de compartimentare vor fi realizați din sistem de gips-carton, cu structură metalică sau zidărie BCA.

-tâmplăria propusă, interioară și exterioară, va fi metalică, cu geam termoizolant, conform temei de proiectare.

Închideri:

-pereții exteriori de închidere vor fi realizați din panouri de tip sandwich PIR sau cu vată minerală. Anumite zone din fațade vor putea fi finisate în sistem ventilat cu panouri din material compozit pe structură metalică.

-tâmplăriile exterioare vor fi din aluminiu, cu rupere de punte termică și geam termoizolant, conform normelor în vigoare. Acolo unde va fi cazul, vor fi folosite elemente de reclame luminoase.

Învelitoare:

-acoperirea se va face în sistem de tip terasă necirculabilă, iar sistemul de închidere a terasei va fi pe grinzi de beton armat, respectiv metal cu tablă trapezoidală autoportantă, peste care se va așeza o barieră contra vaporilor și două straturi de 8 centimetri de vată minerală bazaltică, urmate de un strat de membrană din PVC, rezistente la UV.

Compartimentări:

-pereții interiori de compartimentare vor fi realizați din sistem de gips-carton, cu structură metalică sau din BCA. În cazul în care peretele va conține un element de beton armat, acesta va fi simplu placat cu gips-carton. În situații speciale se vor executa pereți din zidărie, cu grosimi de 25 sau 30 de centimetri.

Tâmplăriile interioare vor fi realizate în functie de utilizarea spațiului, potrivit PUZ-ului prezentat de Primăria Pitești.

Vă reamintim că, potrivit sursei citate, viitorul mall va schimba total zona din Tudor Vladimirescu. De asemenea, investiția ar fi necesară Piteștiului din mai mai multe puncte de vedere, pe care le puteți (re)citi AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90