New Profesional Consult 930 x 122

cornel ionica

PIAȚA, ETERNA OBSESIE A PRIMARULUI DE PITEȘTI

Piața, eterna obsesie a primarului de Pitești. Am urmărit și urmăresc cu atenție materialele realizate de colegii de la ePitești.ro despre cea mai recentă importantă decizie a aleșilor locali. Mă refer, firește, la investiția de patru milioane de euro prin care Piața Primăriei va avea o nouă înfățișare.

Citiți și: Secretul primarului piteștean cu cea mai lungă „domnie”. Acum s-a aflat

Aș vrea să spun că am fost surprins de rezultatul votului din Consiliul Local și că mă așteptam ca Opoziția de acolo să facă și ea un gest semnificativ, măcar în perspectiva alegerilor de la anul, și să zică nu. Din ce am citit pe ePitești.ro, nu numai că nu s-a întâmplat așa, ci, mai mult, consilierii partidelor care nu-l susțin pe primar (cel puțin teoretic) au fost chiar dornici să voteze pentru ca piteștenii să primească, chiar dacă n-au cerut explicit, o nouă piață în care să vadă concerte pe scenă și meciuri de fotbal pe ecranele din fața Primăriei.

De ce s-a întâmplat așa, probabil că respectivii aleși ai orașului, în situația în care vor arăta suficient de multă obediență față de partid, vor avea ocazia să explice în viitoarea campanie electorală, asta, bineînțeles, dacă îi lasă șefii lor politici. Eu, însă, dacă iau în seamă evoluția administrației piteștene de la primii ani de după Revoluție și până acum, aș avea deja o explicație, pe care mă grăbesc s-o împărtășesc.

Citiți și: Pitești. Decizie de ultim moment pentru Tudor Pendiuc! Iese sau nu din închisoare

Încă de la primele mandate ale fostului primar, Tudor Pendiuc, Primăria a țintit investiții de amploare. Și vorbesc aici de cele două pasaje, de nocturna de la stadionul „Nicolae Dobrin”, dar mai ales de investițiile în piețe. În mod firesc, prima piață pe care a pus ochii primarul de atunci a fost cea din fața Casei Sindicatelor, „Vasile Milea”, fostă „Lenin”. Zis și făcut, cu mulți bani și destul deranj, așa că la începutul anilor 2000 aveam deja piața noastră roșie (de la aspectul pavelelor, nu de la culoarea politică a orașului, firește).

Pasiunea edilului-șef pentru piețe nu s-a oprit, însă, așa că am avut, ulterior, tot felul de lucrări la piețele de prin cartiere, inclusiv în Ceair, cu rezultate care, cel puțin în cazul Trivale, încă se lasă așteptate. Munca cea mai serioasă a fost, însă, cea din fața Primăriei, acolo unde fostul primar cred că a vrut să aibă și el o piață și mai șmecheră decât cea care îi asigura vederea rivalului de la acea vreme din partid, președintele CJ, Constantin Nicolescu.

Așa a apărut fântâna muzicală, cam scumpă, au zis unii cârcotași, dar binevenită, după cum se poate observa seară de seară în zilele calde. Și pavelele, de data asta gri, să nu atace prea mult simțul estetic, semn că Tudor Pendiuc își însușise unele critici după modernizarea Pieței „Milea”. Asta se întâmpla acum 12 ani. Între timp, Tudor Pendiuc a fost nevoit, pe motive juridice, să renunțe la Primărie, iar în locul lui a venit fostul adjunct, Cornel Ionică. Care a zis să meargă pe rețeta deja câștigătoare a investiției în Piața Primăriei.

Nu contează că, așa cum scriu colegii de la ePitești.ro, n-a trecut decât vreun an de la precedenta reparație a pavelelor. Contează, însă, probabil, apropierea alegerilor, pe care partidul care conduce autoritar orașul de la începutul actualului mileniu n-ar vrea să le piardă, indiferent dacă primarul actual, declarat incompatibil de ANI, va mai candida sau nu.

Și atunci hai să mai luăm ochii piteștenilor cu o nouă piață! Cu largul concurs al consilierilor Opoziției, care se vede treaba că ar vrea și ei să se poată lăuda în campanie că au votat pentru impunătoarea investiție, contribuind și ei un pic la gloria primarului și a partidului său. Rămâne de văzut dacă piteștenii vor considera că o nouă piață în fața Primăriei este exact ce le trebuia.

Până acum, judecând după voturi, au fost bucuroși să primească pasaje pe care nu le folosește mai nimeni, o nocturnă pentru o echipă de fotbal care de-abia recent a părăsit matineul și o piață folosită mai mult pentru târguri și parcarea mașinilor de șmecheri. Dar nu mai puțin adevărat e și proverbul acela cu ulciorul, de care ar putea profita cineva care chiar vrea să facă opoziție în Pitești. Și să folosească banii urbei pentru chestii mai utile.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90