930×122 CAPRA 5

smarty kids pitesti

Fă-l pe cel mic să devină atent, creativ și spontan. Înscrie-l la SmartyKids!

Activitățile pe care le fac copiii care merg în centrele SmartyKids, cel din Pitești, de pe bulevardul Libertății, nr. 13 și cel din Mioveni, dau roade.

Citiți și: Transformă învățatul matematicii într-o aventură distractivă pentru copilul tău!

 

”Aritmetica mentală” este una dintre principalele activități desfășurate în aceste centre.

Citiți și: Copiii isteți de la SmartyKids, gata pentru Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală

Despre aritmetica mentală. Beneficiile aduse copiilor

Tehnica de utilizare a abacului are efecte imediate asupra dezvoltării creierului copiilor, prin stimularea echilibrată a emisferelor cerebrale. Ceea ce se observă ca prim efect este faptul că apar progrese în concentrarea micuților, în răbdarea cu care abordează o sarcină intelectuală.

 

Operații sofisticate matematice încep să fie efectuate cu rapiditate, întâi folosindu-se de abac, apoi doar de minte. În etapa de calcul mental, copiii proiectează la nivel mental abacul, și-l imaginează și efectuează calculele mișcând biluțele în minte, stimulând emisfera cerebrală dreaptă, responsabilă de imaginație și creativitate.

 

Abacul este o numărătoare japoneză, cu ajutorul căruia se pot efectua, cu viteză mare, diverse calcule matematice – adunare, scădere, înmulțire, împărțire și chiar operații mai complicate. Există două metode de calcul: soroban și aritmetica mentală.

Dacă metoda soroban se referă la efectuarea calculelor pe această numărătoare japoneză, aritmetica mentală presupune efectuarea calculelor fără a folosi efectiv un soroban, ci doar imaginându-se unul.

Sorobanul are 5 biluțe: 4 biluțe jos – numite biluțe pământești, cu  valoare de 1, și o biluță sus – cerească, cu valoare de 5. Acestea nu pot fi mutate oricum. Biluțele de pe abac se împing după o anumită regulă.

Folosirea unui abac implică multă atenție și concentrare, aceste valori fiind și cele dezvoltate copiilor. Elevii devin mai concentrați, creativi, spontani și atenți la detalii.

Aceste metode de calcul contribuie la îmbunătățirea abilităților de citire, scriere și învățare, cresc încrederea în sine, dezvoltă logica și memoria vizuală, precum și alte abilități care îi ajută pe copii nu doar la școală, ci și în viață. Cum? Prin stimularea echilibrată a creierului copiilor.

Orice copil poate învăța 

Orice copil poate învăța tehnica soroban și aritmetica mentală, nu doar un copil supradotat sau un copil care are înclinații pentru matematică. Rezultatele depind de ritmul de învățare al fiecăruia.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, vârsta optimă este între 6 și 14 ani. Aceasta reprezintă perioada de timp în care trebuie să aibă loc stimularea, pentru a se putea dezvolta o funcționare superioară.

 

 

Această perioadă se încheie la 14 ani, de aceea, copiii mai mari și adulții nu pot să mai învețe tehnica de calcul mental.

Calculul rapid pe care copiii ajung să-l efectueze în urma exersării acestor tehnici este un efect secundar, un fel de bonus. Miza este dezvoltarea ambelor emisfere ale creierului.

Pentru înscrieri, precum şi orice alte detalii, puteți folosi următoarele date de contact:

Tel. 0769.053.396 – Dana

Facebook SmartyKids Piteşti

E-mail: pitesti-trivale@smarty-kids.ro

www.smarty-kids.ro/pitesti-pitesti-contact/

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3