SMART KIDS 930X122

smarty kids pitesti

Vino cu cel mic la cursurile SmartyKids Pitești! Aici își va dezvolta abilitățile și inteligența

Vrei o alternativă utilă de petrecere a timpului pentru copilul tău? Vino la SmartyKids Pitești! Aici îl poți înscrie pe cel mic la diferite cursuri care să-i dezvolte abilitățile și inteligența.

Citiți și: Transformă învățatul matematicii într-o aventură distractivă pentru copilul tău!

Principala activitate pe care cei mici o desfășoară este ”Aritmetica mentală”, o metodă unică de stimulare intelectuală. Ajută copilul să stăpânească mai bine materialul școlar, dezvoltă abilități legate de memorie, imaginație, logică și gândire, ajută la o mai buna înțelegere nu doar a științelor exacte ci și a celorlalte discipline.

Citiți și: Copiii isteți de la SmartyKids, gata pentru Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală

Despre aritmetica mentală

Aritmetica mentală este etapa mai avansată de studiu a sorobanului japonez. Este denumită “anzan” și presupune reprezentarea mentală a sorobanului japonez și efectuarea de calcule “în minte” pe sorobanul imaginar.

Algoritmii de calcul diferiți de cei din matematica tradițională fac ca modul de calcul să fie mult mai rapid, iar copiii să fie entuziasmați de rapiditatea cu care reușesc să calculeze.

Cum Calculăm cu Soroban? Abacul care îi Dă Copilului Super Putere de Calcul Mintal

Cu ajutorul lui se pot efectua operații matematice precum adunare, scădere, înmulțire, împărțire, sau chiar mai complicate.

Un copil care învață metoda Soroban va înțelege simplu și concret cum se formează numerele compuse, își va dezvolta gândirea analitică, precum și calități benefice ca răbdarea, concentrarea și perseverența.

Metoda are pași clari de parcurs și copilul obține ușor rezultate, ceea ce face ca simpatia pentru matematică să crească odată cu încrederea în forțele proprii. În plus, la cursurile de Soroban, copiii progresează în ritmul propriu.

Contrar aparenţelor, scopul utilizării soroban-ului este de a învăţa o metodă de efectuare a calculelor mintal, fără a avea un soroban la îndemână.

Abacul are pe rândul de sus o bilă cu valoarea cinci, pe rândul de jos 4 bile cu valoarea 1. Cele mai multe variante de soroban au cel puțin 15 coloane, dar există și modele cu 21, 23, 27 sau 31 de coloane.

Pe acest abac miraculos se pot efectua operații matematice precum adunare, scădere, înmulțire, împărțire, sau chiar ridicare la putere, extragere rădăcina pătrată și cubică, aflarea celui mai mare divizor comun a două numere.

In prima etapă, copiii învață cum sa manevreze cu viteză crescută abacul. Ulterior, pot face ANZAN (calcul mental). Copiii proiectează mental Sorobanul și ”mută” biluțele abacului folosind imaginația. Ajung astfel să efectueze calcule sofisticate, cu numere mari, cu o viteza mai mare decat a unui calculator.

De aceea, această tehnică este recunoscută ca având un impact extraordinar asupra dezvoltării emisferei cerebrale drepte a creierului (cea responsabilă cu imaginația, creativitatea, intuiția etc). Tehnica ANZAN poate fi învățată doar până la varsta de 14 ani și cu cât se începe mai devreme, cu atât este mai bine.

SmartyKids are centru în Pitești, pe Bulevardul Libertății, nr 13, dar și în Mioveni. Subiectul pe larg, AICI: Noutate absolută! SmartyKids, acum și la Mioveni

 

Pentru înscrieri, precum şi orice alte detalii, puteți folosi următoarele date de contact:

Tel. 0769.053.396 – Dana Popescu

Facebook SmartyKids Piteşti

E-mail: pitesti-trivale@smarty-kids.ro

www.smarty-kids.ro/pitesti-pitesti-contact/

 

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3