930×122 CAPRA 5

Rusia-Ucraina

Forțele ruse sunt în poziție de atac!

Vineri, 18 februarie, un responsabil al Pentagonului a declarat că peste 40% din forţele ruse aflate la granițele Ucrainei sunt în prezent în poziţie de atac, potrivit Digi24.

Citiți și: Un nou eșec al discuțiilor de pace dintre Ucraina și Rusia

„Între 40% şi 50% sunt în poziţie de atac. S-au desfăşurat în punctele de adunare tactică în ultimele 48 de ore”, le-a declarat acesta unor jurnalişti, scrie Agerpres.

Punctele de adunare tactică sunt zone apropiate de linia frontului unde o unitate militară se poziţionează înainte de a lansa o ofensivă.

Citiți și: A început războiul cu Ucraina. Rusia a invadat!

Mișcările trupelor rusești au fost observate încă de miercuri, conform declarațiilor unui responsabil din cadrul Departamentului american al Apărării, făcute sub protecția anonimatului.

De asemenea, acesta a mai precizat faptul că vineri, Moscova dispunea de 125 de batalioane de infanterie în apropierea frontierelor cu Ucraina, faţă de 60 în timp normale şi 80 la începutul lunii februarie.

Și Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a afirmat la postul ABC că preşedintele Putin a adunat elementele ”necesare pentru o invazie de succes”.

Reamintim că, Statele Unite a avertizat că la granițele Ucrainei se află peste 150.000 de soldați ruși.

Foto descriptiv: Observator

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90