930×122 CAPRA 5

Rusia-Ucraina

Răsturnare de situație! Rusia își menține forța pentru atac

Miercuri, 16 februarie, NATO a acuzat Rusia că a trimis și mai multe trupe militare la granițele Ucrainei, pe lângă numărul mare de militari deja existent.

Citiți și: Un nou eșec al discuțiilor de pace dintre Ucraina și Rusia

Această acuzație aduce o răsturnare de situație în cazul unui posibil atac, în condițiile în care, în urmă cu câteva zile, Moscova a anunțat că o parte din militarii de la granița cu Ucraina vor fi retrași. Subiectul pe larg, AICI: Mișcare neașteptată a Rusiei în războiul cu Ucraina.

Exercițiile militare ruse au ajuns la apogeu și riscul unei agresiuni rusești împotriva Ucraina va rămâne ridicat pentru tot restul lunii februarie, avertizează un oficial din serviciile de informații occidentale.

Citiți și: A început războiul cu Ucraina. Rusia a invadat!

Într-un discurs ținut la Casa Albă, președintele Statelor Unite a avertizat, de asemenea, că peste 150.000 de militari ruși sunt concentrați la granițele Ucrainei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg este convins că pericolul unei invazii rusești rămâne în picioare.

„Nu am observat vreo retragere a forțelor ruse. Desigur, acest lucru contrazice mesajele Rusiei prin care face apel la diplomație. Ce vedem acum este că și-au accentuat numărul de militari dar și că și mai mulți soldați urmează să fie desfășurați. Până acum, nu putem vorbi de dezescaladare”, a spus Stoltenberg.

Foto descriptiv: Adevărul

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90