EcoMoto 930×122

Rusia-Ucraina

Rusia, raport privind acțiunea din Ucraina. Ținte distruse și numeroși ucrainieni care „și-au depus armele voluntar”

Armata rusă a anunțat că forțele sale armate au lovit 1.146 de instalații militare ucrainene de la începutul „operațiunii speciale”.

Citiți și: Un nou eșec al discuțiilor de pace dintre Ucraina și Rusia

Datele au fost raportate într-un comunicat, de către generalul-maior Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Printre ținte au fost „31 de posturi de comandă și centre de comunicații, 81 de sisteme de rachete antiaeriene S-300, Buk M-1 și Osa, precum și 75 de stații radar. Operațional, aviația tactică a Forțelor Aerospațiale Ruse a lovit șase coloane de vehicule blindate ale forțelor armate ucrainene”, a precizat Konașenkov.

Citiți și: Rusia a cumpărat 45.000 de saci pentru cadavre

În plus, „311 tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 42 de avioane și elicoptere (inclusiv la sol), 51 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 147 de piese de artilerie de câmp și mortiere, 263 de unități de vehicule militare speciale au fost distruse.”

Konașenkov a mai spus că trupele au avansat în continuare în ambele regiuni pro-Moscova din estul Ucrainei. 

În ultimele 24 de ore, alți 110 militari ucraineni și-au depus armele în mod voluntar, a conchis Konașenkov.

Jurnaliștii occidentali susțin că aceste date nu au putut fi verificate și că rușii au mai furnizat date eronate în trecut.

(Foto: descriptiv / Sursa: CNN)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3