930×122 CAPRA 5

Rusia-Ucraina

Un nou eșec al discuțiilor de pace dintre Ucraina și Rusia

UPDATE, ORA 13:54

Ministrul de Externe rus, Sergheo Lavrov, nu recunoaște atacurile care au provocat sute de morți și răniți în Ucraina.

Citiți și: Rusia, raport privind acțiunea din Ucraina. Ținte distruse și numeroși ucrainieni care „și-au depus armele voluntar”

De asemenea, acesta a anunțat că Rusia nu a plănuit și nu plănuiește să atace alte țări. Mai mult decât atât, Lavrov a susţinut că Rusia nu a atacat Ucraina.

Având în vedere că întâlnirea de astăzi din Turcia îi avea în prim plan pe miniștrii de externe ai ambelor țări, nimeni nu se aștepta la un alt eșec.

Citiți și: Rusia a cumpărat 45.000 de saci pentru cadavre

Ministrul ucrainean spune că cel două părți au convenit însă să continue eforturile de a căuta o soluție la problemele umanitare şi că ar fi gata să se reîntâlnească „în acest format dacă există perspective pentru o discuție substanțială și căutarea de soluții”.

În ceea ce privește o posibilă întâlnire dintre Putin și Zelenski, Lavrov declară că președintele Rusiei nu refuză această propunere și într-o zi se va întâmpla.

Știrea inițială, ora 11:59 – O nouă rundă de negocieri. S-au întâlnit miniștrii de externe din Rusia și Ucraina

Astăzi, 10 martie, miniștrii de Externe Dmitro Kuleba (Ucraina) și Sergheo Lavrov (Rusia) s-au întâlnit pentru cele mai importante negocieri de pace de până acum.

După 15 zile de război are loc prima întâlnire a celor doi miniștrii în Turcia, Antalya.

Negocierile au început în urmă cu puțin timp.

”Întâlnirea a început”, a declarat reporterilor purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zakharova.

Discuțiile sunt intermediate de ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu.

Negocierile între Kiev şi Moscova s-au soldat până în prezent cu mai multe încetări ale focului pe plan local şi cu deschiderea unor coridoare umanitare pentru evacuarea locuitorilor ucraineni din anumite zone, dar Rusia este acuzată de încălcarea acestor acorduri.

Kuleba, ministrul de Externe ucrainean a menționat într-un video pe Facebook, potrivit Digi24, că aşteptările sale de la această întrevedere sunt „limitate”, întrucât Rusia menţine o campanie de bombardamente brutale şi asediază marile oraşe ucrainene.

Foto descriptiv: Cancan

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90