930×122 CAPRA 5

accident de muncă

(FOTO) DEZVĂLUIRI ȘOCANTE DUPĂ ACCIDENTUL DE MUNCĂ DE LA NIDEC

Oficialii Nidec precizau miercuri, într-un punct de vedere transmis redacției ePitești, că în fabrică se desfășoară o anchetă internă cu privire la cauzele accidentului de muncă înregistrat în seara zilei de 11.02.2020, menționând că nu se pot pronunța asupra cauzelor și vinovăției celor implicați până la finalizarea cercetărilor.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

În document se arată că în fabrică lucrează aproape 700 de salariați și că în ultimele 12 luni au fost înregistrate 7 accidente de muncă, iar în anul precedent, 5 accidente de muncă. De asemenea, se menționează că a fost demarat un amplu proiect de îmbunătățire a conștientizării importanței respectării regulilor privind sănătatea și securitatea în muncă „și de a ne asigura că sunt respectate cu strictețe regulile în vigoare”, după cum preciza pentru ePitești Diana Zamfir, HR Manager Nidec.

„Se încearcă să se mușamalizeze”

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

Unul dintre angajații firmei spune, însă, că în fabrică s-ar întâmpla lucruri grave și că, pentru a mări viteza de lucru, se intervine pe anumite utilaje.

„Pe reglorul care a fost la schimb cu victima îl face scăpat. A scos siguranța de la utilajul respectiv, să meargă mai repede. El este responsabil de oamenii care sunt pe lângă utilaje. Cunosc victima. Îi plăcea să fie corectă și să fie lucrurile bine făcute, nu cum se încearcă să se mușamalizeze și să o bage pe ea la mijloc”, declară pentru ePitești Tudor Cărbunaru, unul dinntre angajații care urmează să fie disponibilizați.

Supoziția angajatului nu e confirmată de oficialii firmei.

Omul face referire la comunicarea pe care administrația Nidec a transmis-o Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Argeș, document în care se arată că femeia ar fi accesat fără a avea sarcini o zonă periculoasă a liniei tehnologice U126 rotor și că din acest motiv a fost surprinsă de mișcarea brațului mobil a utilajului care opera în zonă. Altfel spus, că vina ar fi a victimei.

Contactat de ePitești, HR Managerul Nidec nu a putut să ne furnizeze noutăți din ancheta internă.

Pe de altă parte, ancheta ITM e în curs și doar rezultatele acesteia vor putea face lumină în ceea ce privește imputarea vinei pentru accident (AICI, subiectul pe larg).

Amintim că marți seara un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean a preluat-o de la Nidec pe angajată cu „plagă strivită la nivelul gâtului”.

Femeia a fost agățată pur și simplu de utilajul de tip gheară (foto 1) care opera pe bandă, acolo unde se lucrează inclusiv cu elemente fierbinți, ceea ce a făcut ca victima să se aleagă și cu arsuri.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3