930 x122 grota rece

casa sfanta vineri

Garda de mediu, despre casa GROAZEI de lângă Biserica Sf. Vineri: Se intră cu mandat!

Pitești. Garda de mediu, despre casa GROAZEI de lângă Biserica Sf. Vineri: Se intră cu mandat!

Citiți și: Pitești. Oamenii sunt DISPERAȚI și acuză: „NIMENI NU FACE NIMIC!”

Casa „groazei” de pe strada Sfânta Vineri, casă care are vedere și pe strada Mihai Viteazul și care, din păcate, a devenit celebră în oraș din cauza felului degradant în care arată, a intrat și în atenția Gărzii de Mediu.

Citiți și: Gentea, reacție cu privire la casa de pe Sfânta Vineri care stă să se prubușească!

După cum știți, publicația noastră a prezentat pe larg, de-a lungul timpului, subiectul. Detalii, AICI – Pericol pe strada ”Sfânta Vineri”! Ditamai casa stă să cadă! și AICI – Pitești: Ruină – pericol public lângă biserică. Să ne rugăm să nu se dărâme pe noi

Iar reacția Primăriei, încă de anul trecut, AICI – Gentea, reacție cu privire la casa de pe Sfânta Vineri care stă să se prăbușească! și AICI – Intervenție la casa groazei de pe Sfânta Vineri.

Cum proprietarii nu au luat măsuri, municipalitatea a decis majorarea cu 500% pentru anul 2022 pentru imobilul degradat. Precizăm că în aceeași curte este și o clădire scoasă la vânzare. Cele două, foarte apropiate și care dau senzația că sunt o singură construcție, fac parte dintr-o moștenire și au proprietari diferiți.

Proprietarul imobilului scos la vânzare, fratele unui medic din Pitești, a vorbit despre situația disperată în care se află, fiind la doar câțiva cm de ”casa groazei”.

Subiectul pe larg, AICI – Pitești. Imagini INFECTE, scandaloase, la 2 pași de Centru, lângă o superbă biserică

și

AICI – Pitești. Oamenii sunt DISPERAȚI și acuză: „NIMENI NU FACE NIMIC!”

Imaginile VIDEO spun absolut tot despre starea în care se află locația.

Priviți-le!

Cu privire la această situație, ePitești a luat legătura și cu Garda de Mediu Argeș

Ionel Preda, inspector al Gărzii de Mediu Argeș, a făcut ample precizări pentru ePitești.ro referitor la subiect. Din câte se pare, legal, proprietarii trebuie să ia măsuri. Într-o primă etapă, autoritățile, fie că vorbim de Primărie sau Garda de Mediu, pot doar să dea sancțiuni.

Însă, dacă situația excaladează și cei care dețin imobilul nu iau măsuri, se poate intra în curte cu mandat judecătoresc.

„Legea spune că responsabil pentru salubrizarea terenului este proprietarul terenului. Până aici treaba este simplă, problema este că aceste terenuri, de foarte multe ori, fie sunt niște terenuri litigioase, fie sunt niște terenuri care nu au proprietar sau la care nu s-a făcut succesiune, spețe peste spețe, suprapuneri de proprietăți. În astfel de cazuri, într-adevăr, ca să arunci responsabilitatea, nu ai la cine.

Responsabilul este greu de găsit, adică proprietarul terenului.

Acolo (n.r. la casa de pe Strada Sfânta Vineri) trebuie să intervină Primăria și după ce identifică proprietarul se îndreaptă împotriva lui ca să recupereze banii pentru identificare proprietar și pentru costurile de salubrizare.

Este foarte greu și asta. Ei (n.r. Primăria Pitești) trebuie să facă salubrizare și apoi să-și asume, dar este o problemă de intrat pe proprietate. Fiind un teren privat – noi am mai avut o speță în Pitești cu o persoană care aduna gunoaie – s-a intrat cu mandat. Nu permitea, era teren privat. A trebuit mandat judecătoresc.

Toate detaliile, AICI – (VIDEO) UPDATE: ACȚIUNE ÎN FORȚĂ ÎN GĂVANA 

Dacă nu se permite accesul, există posibilitatea să se ia mandat de la judecător ca să se intervină. În mod normal trebuie să se facă o notificare de către Primărie, iar dacă proprietarul nu face, intervine administrația și apoi îi impune proprietarului cheltuielile.

Noi putem să intervenim în acest caz tot cu o sancțiune. Să sancționăm proprietarul terenului că nu a salubrizat zona”, a declarat Ionel Preda, inspector al Gărzii de Mediu Argeș, pentru ePitești.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3