Donaris 930 x 122

dacia

Geely ar putea cumpăra acțiuni la divizia de motoare termice Renault

Vestea că Renault va vinde 60% din acțiunile la viitoarea unitate de motoare pe combustibili fosili, care va include Uzina Mecanică Mioveni, dă fiori reci angajaților și subiect de discuție pasionaților din domeniul auto.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Adi Dima, tester eblogAuto.ro – colaboratorul ePitești.ro pentru rubrica auto, destinată pasionaților de mașini, rezumă concret, simplu și pe scurt acest subiect.

Știm deja că francezii de la Renault împart compania în două entități, una cu sediul în Franța, ce se va concentra pe mașinile electrice și una ce va reuni toate uzinele și centrele de inginerie ce produc mașini termice.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Dacia face parte din trustul care se ocupă cu mașinile termice.

Se pare că francezii caută să vândă o bună parte a acestui conglomerat, probabil ca urmare a pierderilor vânzărilor și fabricilor din Rusia. Și se pare că cei de la Geely Automobile Holdings sunt interesați să cumpere 40%  din trustul de mașini termice. Renault va păstra tot 40% , iar restul de 20%  va fi sub controlul al unei companii petroliere.

Ce se va întâmpla exact vom afla în perioada ce urmează. Planul francezilor încă nu este bătut în cuie, dar este foarte posibil ca Dacia să ajungă în mare parte pe mâna chinezilor.

Video cu subiectul pe larg de la minutul 10.00 ⬇️

Despre Uzina Dacia, AICI : Exclusiv! Neliniște la Dacia! Se vorbește despre un nou patron!

și

AICI – Exclusiv. „Nu se pune problema de schimbări majore, cu un singur amendament!”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Daniel spune:

    Noul acționariat al uzinelor mecanice ce fabrica motoare termice este următorul : 40% Otosan Turcia, 40% Renault si 20% Nissan.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90