930 x122 grota rece

bariera Prundu- Lânăriei

În sfârșit, după ani de zile de așteptare, bariera din Prundu va dispărea

Primăria Municipiului Pitești a făcut anunțul mult așteptat de către șoferi, trecerea la nivel cu calea ferată Prundu- Lânăriei va fi modernizată.

Citiți și: Experiment ePitești.ro: Cât timp stau șoferii la bariera din Prundu!

„Sucursala Regională de Căi Ferate Craiova și SC INTENS PREST SRL Pitești au semnat contractul de lucrări privind modernizarea unuia dintre cele mai nevralgice puncte de circulație din Pitești: trecerea peste calea ferată de pe strada Lânăriei.

Bariera manuală de peste 70 de ani va deveni istorie!

Citiți și: Pitești: Gentea, anunț uriaș despre bariera din Prundu

În luna februarie 2021, primarul Cristian Gentea a făcut, special, vizite la Ministerul Transporturilor și la SNCFR Craiova, pentru a discuta rezolvarea, în cursul acestui an, a problemei majore de trafic ridicată de bariera Prundu.

Conform contractului, proiectarea va dura 4 luni, iar perioada de execuție 6 luni. Prestatorul dorește ca, în noiembrie, lucrările să fie finalizate.

Se va folosi un sistem modern de trecere la nivel de cale ferată – STRAIL – care oferă o trecere auto sigură, lină și silențioasă a căii ferate, inclusiv pentru mașini de mare tonaj și pentru mijloace de transport în comun. Sistemul este realizat din materiale reciclate, este durabil și prietenos cu mediul (eco-friendly)”, declară Cristian Gentea.

Senzorii sunt amplasați pe calea ferată și sunt acționați la trecerea materialului rulant, acționarea barierelor făcându-se automat, la circa 1500 m înainte și după zona barierelor. Barierele vor avea o lungime de 7-8 m, vor fi înlocuite traversele, respectiv șinele actuale, iar în zonă va fi realizat un peron modern pentru călători.

Constructorul intenționează să fie efectuate intervenții chiar și în timpul nopții, pentru a minimiza disconfortul cetățenilor. În perioada lucrărilor, circulația în zonă va fi restricționată după un program care să asigure un trafic decent”, transmite Primăria Municipiului Pitești.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

8 comentarii

  • Sorin spune:

    Nici vorba de pod se modernizeaza decat trecerea peste calea ferata ok dar cand trece trenul tot astepti deci avem bariera

  • Valcea iulian spune:

    Bună ziua!
    Da foarte bine dar după mulți ani!

  • dan spune:

    Si care e smecheria ? Timpii de asteptare vor fi la fel. Plus ca dezvoltatorul care va face mallul din Tudr a promis pod peste calea ferata, nu se va mai face acel pod ? Adica vom avea de asteptat ridicarea barierei in vecii vecilor.

  • sanda spune:

    Trenurile bucuresti pitesti piatra olt au o cadenta de jumatate de ora. Daca tu CFR idiot pui bariera cu 20 de minute inainte ghici cat timp ramane masinilor sa traverseze calea ferata….

  • Simon spune:

    Alo domnu ziarist, cum va disparea bariera Prundu ?? Adica nu vom mai avea de asteptat trecerea trenului la bariera ???? Ziarism de doi lei, titlul e fake news, in contradictie cu articolul, tot la bariera vom sta ca prostii si de la anul incolo..

  • Apolodorescu Damaschin spune:

    Gentea va face podul… dacă nu-l doare spatele!

  • Claudiu spune:

    Bai fratilor trezitiva la realitate ei nus in stare sa faca al 2 lea pod peste arges sa fluidizeze traficul sa scapam de aglomeratie si nervi si etc si voi vreti bariera moderna…primarul asta nu a facat nimic pentru PITESTI…aratatim si mie 3 lucruri pe care lea facut el ca primar al orasului …??? Visati cu ochii deschisi…!!!

  • Tudorache spune:

    Un titlul de 2 bani, iar de Gentea…., a se sta pe băncile din Piața Primăriei și apoi mai vedem…poziție mai Incomodă nu au găsit.
    De la primărie până la Trivale au fost bănci ff bune, pt comision, probabil sau dat la fier vechi și cele noi sunt ff Incomode, făcute pt a sta cât Mai Puțin….
    Se pare că avem și noi Mare Ghinion…..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3