bariera Prundu- Lânăriei

Termen de finalizare pentru bariera modernă din Prundu – Lânăriei

După cum v-am informat, Sucursala Regională de Căi Ferate Craiova și SC INTENS PREST SRL Pitești au obținut contractul pentru montarea unei bariere moderne la trecerea de cale ferată din Prundu – actualmente există o barieră acționată manual.

Citiți și: În sfârșit, după ani de zile de așteptare, bariera din Prundu va dispărea

Potrivit celor mai recente informații furnizate de Primăria Pitești, prin vocea purtătorului de cuvânt Cristina Munteanu, durata derulării proiectului este de 4 luni – etapa de proiectare, respectiv 6 luni termen de finalizare.

„Se va folosi un sistem modern de trecere la nivel de cale ferată – STRAIL – care oferă o trecere auto sigură, lină și silențioasă a căii ferate, inclusiv pentru mașini de mare tonaj și pentru mijloace de transport în comun. Sistemul este realizat din materiale reciclate, este durabil și prietenos cu mediul (eco-friendly)”, declara Cristian Gentea, la data de 10 iunie a.c. – data semnării contractului.

Astfel, dacă termenul va fi respectat, bariera modernă de pe strada Lânăriei ar trebui să fie gata și pusă în funcțiune la mijlocul lunii decembrie a acestui an.

DATE TEHNICE

Senzorii sunt amplasați pe calea ferată și sunt acționați la trecerea materialului rulant, acționarea barierelor făcându-se automat, la circa 1500 m înainte și după zona barierelor. Barierele vor avea o lungime de 7-8 m, vor fi înlocuite traversele, respectiv șinele actuale, iar în zonă va fi realizat un peron modern pentru călători.

Fotoliu 1 555×222

Comentarii

Un comentariu


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441