930×122 CAPRA 5

barieră

Video: Barieră electrică pe strada Lânăriei din Pitești

Barieră electrică pe strada Lânăriei din Pitești. Asta vrea primarul Cristian Gentea (foto1) pentru zona din cartierul Prundu care dă cele mai mari bătăi de cap șoferilor din cauza blocajelor create la traversarea căii ferate.

Citiți și: Schimbare în oraș: Bani dați indiferent de oră și de zi

Nu-mi place nici mie (și nu mi-a plăcut  niciodată) cum stau lucrurile la bariera de pe strada Lânăriei. Mă gândesc tot timpul la Sala Polivalentă de pe strada Basarabia și ce aglomerație va fi acolo. Mă gândesc tot timpul la proiectul pe care deja l-am depus, legat de pasajul de pe Lânăriei (…)

Citiți și: Bariera de la intrarea în Parcul Trivale a dispărut

Vă promit că în maximum două săptămâni (mie mi s-a promis că într-o săptămână) va fi adjudecată licitația și va semnat contractul pentru bariera automată de la Lânăriei.

Deci, nu se va mai sta ca acum, când dăm la manivelă și punem bariera de când pleacă trenul de la Golești!”, spune primarul.

Bariera fi una complet automatizată, cu senzori de mișcare

„În momentul în care trenul va fi la blocurile de la Prundu, atunci se va pune automat bariera și  timpii vor fi mult mai scurți”, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Cristian Gentea.

Vezi VIDEO, după min. 40!

Amintim că, în 2019, reprezentanții CFR au depus la Primăria Pitești o cerere în care solicitau municipalității să emită un certificat de urbanism în vederea modernizării barierei de pe strada Lânăriei.

Din proiectul de modernizare, pe lângă obiectivul de pe Lânăriei, fac parte și celelalte bariere de pe raza municipiului Pitești, cum ar fi cea de la CNCD, dacă ne luăm după ce precizau, atunci, autoritățile  locale.

De ani buni, șoferii care tranzitează zona Lânăriei atrag atenția asupra timpului ridicat în care sunt nevoiți să aștepte la bariera CFR trecerea trenurilor. ePitești a prezentat situația cu care se confruntă aceștia (Detalii, AICI).

Cât despre pasajul din zona Lânăriei,  despre care vorbește primarul, obiectivul este prevăzut în Strategia integrată de dezvoltare durabilă a municipiului pentru perioada 2014 – 2023 (Subiectul pe larg, AICI).

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Cetatean spune:

    Iar această promisiune…
    Si Pendiuc si Ionică au promis la fel.
    De obicei tot in primul an de mandat.
    Au trecut 15 ani de la prima promisiune.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3