New Profesional Consult 930 x 122

bijuterii

BIJUTERII CONFECȚIONATE MANUAL! NU DIN AUR, NU DIN ARGINT! VEZI GALERIE FOTO!

Ina Dragason este o doamnă de 53 de ani din orașul argeșean Mioveni care de câțiva ani încoace se ocupă cu confecţionarea manuală (handmade) de bijuterii. Nu din aur sau din argint.

Citiți și: Un tânăr și-a convins iubita să își jefuiască familia

„În urmă cu 5-6 ani fiica mea, Cristina, a început această activitate ca o idee de a face ceva frumos şi deosebit pentru mine. A vrut ca eu să le pot oferi cadouri reprezentantelor mele din Avon. A început să facă cercei şi coliere. Am fost foarte surprinsă de modul în care lucra! Îmi plăcea să o privesc modelând… Până într-o zi când mi-a propus să încerc şi eu. Mi-a dat o bucăţică din materialul cu care lucra, iar eu l-am modelat. Prima mea bijuterie a fost un colier în formă de inimă. Nu pot descrie în cuvinte bucuria pe care am simţit-o! Din acel moment nu m-am mai oprit”, ne spune doamna Ina.

Cu ce fel de materiale lucraţi?

Citiți și: (VIDEO) FEMEI ÎNȘELATE, PITEȘTEAN SĂLTAT DE POLIȚIȘTI

-Lucrez cu fimo. Este un material care se întăreşte la cald şi care seamănă izbitor de mult cu plastilina. Din acest motiv oamenii sunt sceptici şi foarte des mi se spune că îmi bat joc de ei vânzându-le… plastilină! În relitate realizarea acestor bijuterii presupune multă muncă.

Prin ce etape trece o bijuterie înainte de a ajunge în starea finală?

-Până a ajunge la faza finală bijuteria trece prin mâinile mele de 4-5 ori. Se începe cu pregătirea materialului (frământarea lui până când devine maleabil). Apoi urmează modelarea, asamblarea și realizarea petalelor sau a altor elemente. Ulterior se pun pe o tavă la „copt” 30 de minute și la 110 grade. Necesită o mare atenţie, deoarece se pot arde! Trebuie un cuptor cu termostat de timp şi temperatură! După răcire se ataşează partea metalică (zale, tortițe etc), iar la final se dau cu lac.

Se vând mai bine bijuteriile lucrate manual decât celelalte?

-După cum spuneam mai sus, există multe persoane sceptice în privinţa materialului, însă sunt şi oameni care apreciează ceea ce fac şi care înţeleg că presupune multă muncă. Criticile nu m-au făcut să dau înapoi, din contră, m-au determinat să merg mai departe la fel de optimist. În prezent îmi vând bijuteriile la târguri şi prin cunoştinţe, dar şi prin intermediul unui site.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90