New Profesional Consult 930 x 122

auto

PITEȘTENII PREFERĂ SECOND HAND

Alina Surcel, reprezentantă a unei firme de acte auto din Pitești care profesează în domeniu de 11 ani vorbește despre piața auto din oraș și schimbările din ultima vreme survenite pe această piață. Ce preferă să cumpere piteștenii: mașini autohtone sau importate? Noi sau second hand? Cum afectează taxa auto firmele din domeniu? Sunt întrebări la care Alina Surcel răspunde într-un interviu acordat pentru ePitești.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

„Piteștenii sunt interesați mai mult de mașinile second hand!”

Care este cea mai importantă schimbare pe piața auto de când profesați în domeniu ?

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

-Introducerea taxei de prima înmatriculare, respectiv a taxei de timbru, atât pentru mașinile aduse din afară, cât și pentru mașinile care au fost deja înmatriculate în țară. Aici vorbim de mașini autohtone: Dacia 1310, Dacia Logan, Dacia Super Nova sau Dacia Solenza. De pildă, un autoturism Dacia Logan pe motorină fabricat în anul 2006 are o taxă de 1.500 de euro, iar o Dacia Solenza din 2004 are o taxă de 7.500 de lei, și exemplele pot continua…

Piteștenii sunt interesați mai mult de mașinile românești sau de cele străine?

-Sunt interesați mai mult de mașinile second-hand! În special de mașinile de import aduse din Germania, Italia, Franța sau Spania.

Din spusele lor, de unde au clienții bani pentru a-și achiziționa o mașină second hand?        

-Clienții care mai au un venit stabil împrumută de la bancă. Majoritatea, însă, sunt cei care lucrează în străinătate. Reușesc să strângă acolo o sumă de bani și vin în țară ca să cumpere un autoturism SH.

 „Numărul actelor de vânzare-cumpărare s-a redus la jumătate!”

 Ce părere au clienții despre taxa auto?

-80% dintre clienți sunt nemultumiți de taxă, aceasta fiind foarte mare la anumite autoturisme. Astfel s-a ajuns la situațiile în care românii și-au înmatriculat autoturismele în Bulgaria!

De ce preferă clienții să cumpere o mașină second hand și nu una nouă?

-Pentru că sunt mai bine întreținute și au motoare puternice! În plus, în afară sunt conduse pe șosele bine întreținute. De asemenea, multe dintre ele sunt mai ieftine ca preț și întreținere decât cele autohtone.

Ca și firmă, cum v-a afectat taxa auto?

-Orice firmă de acte auto a fost afectată prin scăderea numărului de autoturisme vândute pe parcursul anului 2013. Numărul actelor de vânzare-cumpărare s-a redus la jumătate față de anul 2012!

Cât costă un contract de vânzare-cumpărare?

-Depinde de la firmă la firmă. Comisionul poate fi de la 20 până la 50 de lei.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA