EcoMoto 930×122

CATUSE_LA_MAINI

„Fiu al Argeșului” și cetățean de onoare, general de Armată, condamnat la închisoare

Înalta Curte de Casație și Justiție-completul de trei judecători-a dat sentința în dosarul instrumentat de DNA în privința concursurilor fraudate organizate acum câțiva ani în unități militare din Pitești și Breaza. Sentința vizează nu mai puțin de doi generali și 95 de ofițeri, subofițeri și maiștri militari.

Unul dintre cei doi generali condamnați este originar din comuna Nucșoara-județul Argeș. Este vorba de Mihai Chiriță, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Chiriță a fost acuzat că, în calitatea sa de atunci de șef al Direcției de Instrucție și Doctrine a Statului Major General al Ministerului Apărării Naționale, a intervenit fraudulos în concursurile organizate la o unitate militară din Pitești în august 2010. În acea perioadă, la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab” I din Pitești s-au organizat concursuri pentru ocuparea unor posturi de subofițeri și maiștri militari.

Potrivit procurorilor anticorupție, folosindu-se de influența pe care o presupunea funcția sa, Mihai Chiriță l-ar fi obligat pe comandantul de atunci al unității să le divulge subiectele unor candidați. În acest fel, 70 de persoane ar fi fost favorizate ilegal să câștige posturile scoase la concurs. În schimbul „serviciilor”, cei acuzați în dosar ar fi primit mită de la candidații favorizați.

Sentința nu este definitivă. Mai există o singură cale de atac, tot la Înalta Curte de Casație și Justiție-completul de cinci judecători.

În anul 2009 Mihai Chiriță a primit titlul de „Fiu al Argeșului” de la Consiliul Județean și de cetățean de onoare al comunei sale natale, din partea Consiliului Local Nucșoara. Înainte de a ajunge în Statul Major General a condus Școala Militară de Tancuri și Auto „Mihai Viteazul” din Pitești.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3