NOR CURIER 930X122

cătălin plăiașu

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN DOSARUL MORȚII LUI CĂTĂLIN PLĂIAȘU. DECIZII CONTROVERSATE

Răsturnare de situație în dosarul morții lui Cătălin Plăiașu. Decizii controversate. Cele trei persoane anchetate și ulterior reținute pentru 24 de ore la sfârșitul săptămânii trecute de polițiști pentru că ar fi amenințat în mod repetat, în loc public, părinții unei persoane care a dat declarații în dosarul penal de lovituri cauzatoare de moarte din cazul Plăiașu nu au fost arestate preventiv.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Cei trei, doi bărbați, de 45 și 27 de ani, și o femeie, de 43 de ani (ar fi vorba de tatăl, fratele și mama celor doi tineri – frații Leonard Florian Tudorici și Mihai Adrian Tudoreci, din Merișani (foto 1) – anchetați pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul lui Cătălin Plăiașu din Curtea de Argeș) nu au primit măsura arestului preventiv, cu toate că acuzațiile care li s-au adus sunt grave.

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a hotărât ca femeia să primească doar control judiciar. Aceeași măsură, dar la Judecătoria Pitești, a fost luată și în cazul bărbatului de 45 de ani – tot control judiciar. Cu alte cuvinte, au fost lăsați în libertate, cu anumite restricții, fiind nevoiți să se prezinte periodic la sediul Poliției.

Citiți și: Accident cu 2 TIR-uri și o autoutilitară pe DN 7! Trafic infernal

Tânărul de 27 de ani a primit doar arest la domiciliu, decizia fiind luată tot la Judecătorie.

Cei doi bărbați fuseseră prezentați Judecătoriei Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cătălin Plăiașu a murit la începutul lunii iulie 2019 la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, acolo unde fusese internat în comă după ce a fost bătut de cei doi frați în trafic, pe DN 7C, pe raza comunei Merișani.

Plăiașu (foto interior), de 48 de ani, din municipiul Curtea de Argeș, a vrut să aplaneze un scandal. A căzut victimă celor doi indivizi, care, inițial, ar fi încercat să îl agreseze pe un alt șofer.

Pe 25 iunie 2019, agresorii, de etnie romă, au fost arestați preventiv. AICI, amănunte despre acest caz, care a revoltat opinia publică. Amintim că pentru lovituri cauzatoare de moarte pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de la 6 la 12 ani.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90