930 x122 grota rece

piata

Lege: Samsarii, interziși în piețe! Oare?

Lege: Samsarii, interziși în piețe! Oare?

Citiți și: Pitești. Măsură absolut necesară într-o piață din oraș

Un proiect care urmează să vină în sprijinul piețarilor a fost depus la Senat, iar noua legislație va reglementa o serie de măsuri de organizare și de funcționare a piețelor volante în orașe, destinate comercializării produselor agricole și alimentare.

Proiectul prevede că va fii interzisă prezența comercianților intermediari.

Citiți și: Argeș. Vești proaste pe piața de construcții

Proiectul de lege reglementează organizarea şi funcţionarea pieţelor volante în oraşe şi municipii, în vederea comercializării produselor agricole şi alimentare, a produselor de uz gospodăresc, tradiţionale şi bio pentru ca producătorii să fie în relaţii comerciale directe cu consumatorii.

Proiectul de lege mai prevede că în spaţiile identificate vor funcţiona pieţe volante pentru comercializarea produselor de către asociaţiile de producători şi de producătorii agricoli individuali, fiind interzisă prezenţa comercianţilor intermediari.

Noua legislație ar urma să stabilească și tarife care nu vor depăși 100 de lei pe zi, pentru producătorii care vor vinde în piețele volante.

Sumele vor fi stabilite de administratorul pieţei care hotărăște tarifele maximale pentru serviciile prestate.

Tariful perceput producătorului pentru o zi de vânzare în piaţa volantă variază între 50 – 100 de lei pe zi, în funcţie de suprafaţă necesară.

Atribuirea de locuri de vânzare producătorilor agricoli şi comercianţilor produselor de uz gospodăresc se face de către administratorul pieţei volante în ordinea solicitărilor şi în limita locurilor de vânzare existente în sectorul din piaţă destinat desfacerii acestor produse.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Dana spune:

    100 de lei pe zi? Păi nu mai vine nimeni. Trebuie să vândă 100 de legături de pătrunjel in fiecare zi, numai ca să plătească taxa asta nesimțită , inventată de unul cu vreo 20 000 de lei pe lună, de la stat.

  • Dan67 spune:

    Dacă ii pui producătorului o taxa de 100 de lei pe zi, o sa vedem în Piață Smârdan, asa cum ii zic mereu cea mai scumpa din sud estul Europei, aceeași comercianți de 30 de ani. De fapt, în piața asta, toți speculanții afișează aceleași preturi.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90