930×122 CAPRA 5

limba albastră

VACI

MĂSURĂ EXTREMĂ! SUNT VIZATE TÂRGURILE DE ANIMALE DIN ARGEŞ!

Prefectul de Argeş, Mihai Oprescu, i-a convocat astăzi pe membrii Centrului de Combatere a Bolilor, cărora le va propune o măsură dură, care vizează târgurile de animale din judeţ.

Citiți și: PSD Argeș și-a lansat candidații la Primăriile Tigveni și Cepari

Măsura propusă este închiderea tuturor târgurilor de animale din Argeş până pe data de 5 octombrie, ca urmare a apariţiei cazurilor de „boala limbii albastre” la oi şi vaci. În Argeş sunt târguri de animale în Piteşti, Miroşi, Rociu, Topoloveni, Stâlpeni, Schitu Goleşti, Curtea de Argeş şi Domneşti. Primarii acestor localităţi vor fi informaţi cu privire la măsurile dispuse şi vor avea misiunea de a conlucra cu autorităţile sanitar-veterinare pentru prevenirea răspândirii bolii.

Până acum au fost confirmate 11 cazuri în comunele Cocu şi Călineşti. În plus, sunt așteptate și rezultatele analizelor pentru alte 7 ovine şi 10 bovine din 13 localităţi ale judeţului, acolo unde există suspiciuni privind prezenţa febrei catarale la animale.

Citiți și: Deputatul Simona Bucura-Oprescu, la ședința primarilor de orașe din România

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3