New Profesional Consult 930 x 122

mandate

Lovitură pentru primul om al orașului!

Potrivit unei propuneri legislative aflată la Camera Deputaților, numărul de mandate pe care le pot avea primarii, președinții de consilii județene, consilierii județeni sau consilierii locali ar putea fi limitat la trei.

Citiți și: PSD Argeș și-a lansat candidații la Primăriile Tigveni și Cepari

Astfel, aceștia vor putea rămâne în funcții timp de 12 ani, având în vedere că un mandat este de patru ani.

Propunerea legislativă introduce un nou aliniat la articolul 201 din Codul administrativ, și anume:

Citiți și: Deputatul Simona Bucura-Oprescu, la ședința primarilor de orașe din România

„Nicio persoană nu poate îndeplini funcția de primar, consilier local, președinte de consiliu județean sau consilier județean mai mult de 3 mandate”.

În prezent, Codul administrativ nu conține o limitare privind numărul de mandate pe care le pot avea cei aleși în funcțiile amintite.

Potrivit inițiatorilor măsurii, „după două mandate, aceștia, primarul, consilierul local, președintele de consiliu județean și consilierul județean, construiesc în jurul lor un sistem politic și instituțional în care orice competiție reală locală devine imposibilă”.

Pentru ca acest proiect să poată intra în vigoare trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat de președintele țării și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Foto descriptiv: Playtech.ro

555×222  MAIA

Comentarii

2 comentarii

  • Ionuț spune:

    În același mod ar trebui limitate și mandatele parlamentarilor, pentru a împiedica crearea de legături mafiote cu oameni de afaceri.

  • DorY spune:

    Nu-i problema, primul om al orasului va sta doar in mandat in functie.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3