Donaris 930 x 122

ambrozia

ULTIMA ORĂ: PLANTĂ NOCIVĂ. MĂSURĂ OFICIALĂ ÎN ARGEȘ

Ultima oră: Plantă nocivă. Măsură oficială în Argeș. Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş ne-a comunicat în urmă cu puțin timp:

Citiți și: Au semnat „ca primarul”. Peste 70.000 de dispoziții, luate la puricat

„În urma mai multor sesizări primite de la cetăţeni ai judeţului Argeş cu privire la apariţia buruienii ambrozia, Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş le-a dispus primarilor aplicarea legii referitoare la combaterea acestei plante.

Autorităţile publice locale au sarcina de identifica terenurile acoperite de ambrozie, să întocmească un centralizator şi să le transmită somaţii proprietarilor terenurilor pentru a se conforma prevederilor legale.

Citiți și: Peste 5 milioane € a ,,înghițit” reabilitarea ,,Casei Albe” din Pitești

Potrivit Hotărârii de Guvern 707/2018 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 62/2018, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei adventive invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane.

Nerespectarea legislaţiei constituie contravenţie şi este pedepsită cu amendă de la 750 de lei pentru persoane fizice până la 20.000 de lei pentru persoane juridice.

Ulterior adresei înaintate primăriilor din judeţul Argeş, Instituţia Prefectului va constitui o comisie de control, care se va deplasa în zonele în care a fost sesizată apariţia ambroziei.”, informează Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3